E. Macronas: Prancūzijos parama Ukrainai nesusvyruos

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) šeštadienį perspėjo Kremliaus šeimininką Vladimirą Putiną nesitikėti „jokio europiečių nuovargio“ dėl karo Ukrainoje ir pažadėjo, kad Prancūzijos parama Kyjivui nesusvyruos.

„Sudaužyta ir sumušta, bet vis dar stovinti. Ukraina kovoja už save, už savo idealus, už mūsų Europą. Mūsų įsipareigojimas būti jos pusėje nesvyruos“, – rašė jis socialiniame tinkle „X“ paskelbtoje žinutėje, skirtoje antrosioms Rusijos invazijos metinėms, kurios minimos šeštadienį.

Atskirame E. Macrono biuro pareiškime teigiama, kad Europos Sąjunga įvairiapusiškai remia Kyjivą, įskaitant pabėgėlių priėmimą, civilinę ir karinę pagalbą bei sankcijų Maskvai taikymą.

„Prezidento Putino Rusija neturi tikėtis jokio europiečių nuovargio“, – sakoma pareiškime.

„Prancūzija taip pat yra įsipareigojusi tęsti paramą visais frontais, įskaitant karinės įrangos tiekimą, gynybos pramonės bendradarbiavimą plėtojant bendrą gamybą, mokymą, žvalgybą ir civilinę pagalbą“, – priduriama jame.

Sudaužyta ir sumušta, bet vis dar stovinti. Ukraina kovoja už save, už savo idealus, už mūsų Europą.

„Šio karo baigtis bus lemiama Europos interesams, vertybėms ir saugumui“, – pabrėžiama pranešime.

Prancūzijos pareiškimai pasirodė kitoms pagrindinėms Ukrainos sąjungininkėms irgi pakartojus savo įsipareigojimą padėti Kyjivui.

ES Taryba patvirtino naują sankcijų paketą Rusijai.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) penktadienį paskelbė naujų sankcijų Rusijai – daugiau kaip 500 subjektų – ir pažadėjo daryti nuolatinį spaudimą, kad būtų sustabdyta prezidento Vladimiro Putino „karo mašina“.

Tuo metu Britanija paskelbė apie naują 245 mln. svarų sterlingų (286,8 mln. eurų) vertės gynybos priemonių paketą, skirtą padėti padidinti Ukrainai „skubiai reikalingos artilerijos amunicijos“ gamybą, o ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) ankstesniame pareiškime pabrėžė, kad „tironija niekada nenugalės“.


Šiame straipsnyje: Emmanuelis MacronasPrancūzijakaras Ukrainojeparama Ukrainai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių