Dešimtys tūkstančių žmonių atėjo atsisveikinti su nužudytu A. Zacharčenka

  • Teksto dydis:

Dešimtys tūkstančių žmonių Rytų Ukrainoje atsisveikino su nužudytu prorusiškų separatistų lyderiu Aleksandru Zacharčenka.

Vėliava apgaubtas karstas su A. Zacharčenkos palaikais sekmadienį buvo pašarvotas teatre separatistų bastione Donecke. Daugybė šalininkų laukė eilėje, kad galėtų atiduoti paskutinę pagarbą per sprogimą žuvusiam 42-ejų A. Zacharčenkai. Daugelis žmonių laikė rankose gėles ir raudojo.

Miesto valdžios duomenimis, gedinčiųjų buvo 100 000. Agentūros AFP korespondento vertinimu, žmonių susirinko virš 30 000. Uniformuoti asmenys atitvėrė miesto centrą, laikinai buvo nutrauktas eismas. Mieste buvo iškabinėti milžiniški plakatai su A.Zacharčenkos nuotraukomis ir citatomis. „Mes vis turime vieną tėvynę - Rusiją“, buvo parašyta ant vieno jų.

A. Zacharčenka, apsišaukėliškos „Donecko liaudies respublikos“ vadovas žuvo penktadienį per bombos sprogimą vienoje Donecko kavinių. Žuvo ir vienas jo asmens sargybinis, 12 žmonių buvo sužeisti. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė užuojautą Donecko gyventojams. Kremlius išpuolį pavadino provokacija ir pavojumi taikos procesui Rytų Ukrainoje.

Sekmadienį V. Putino patarėjas Vladislavas Surkovas pavadino A. Zacharčenką „broliu“. „Tu esi puikus tipas, tikras didvyris. Didelė garbė yra būti tavo draugu“, - sakoma V. Surkovo pareiškime, kurį išplatino separatistų naujienų agentūra Donecke. Į Donecką atvyko Gruzijos separatistinio Pietų Osetijos regiono prezidentas Anatolijus Bibilovas bei buvęs „Donecko liaudies respublikos“ premjeras, rusų žurnalistas Aleksandras Borodajus.

Rytų Ukrainoje nuo 2014 metų balandžio prorusiški separatistai kovoja su Ukrainos vyriausybiniais daliniais. Konfliktas iki šiol pražudė daugiau kaip 10 000 žmonių. Ukrainos vyriausybė, ES ir JAV kaltina Rusiją karinėmis priemonėmis remiant separatistus. Maskva tai neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas is po utenos

Juozas is po utenos portretas
Tokiems banditams kaip Zoharcenko senei jau reikejo smirdet duobej su kitais savo sebrais labai daug norejo gavo ko nusipelne ate Zakarka kitu toks pat likimas lauke nes Putkai ant ju nusisikt

Kuku

Kuku portretas
Kiek daug skirtingų nuomonių. Vieni geri, kiti blogi. Pauostikit po uodega, tas pats kvapas.

Anonimas

Anonimas portretas
IDOMU, KODEL kLAIPEDAI TAI AKTUALU???
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių