D. Trumpas teigia, kad jei bus perrinktas, išlaisvins riaušių prie JAV Kapitolijaus dalyvius

Donaldas Trumpas pirmadienį pažadėjo išlaisvinti asmenis, įkalintus už dalyvavimą 2021 metų išpuolyje prieš JAV Kapitolijų, sakydamas, kad tai būtų vienas pirmųjų jo veiksmų, jei būtų vėl išrinktas, ir pavadino juos „įkaitais“.

Riaušininkai, pakurstyti tuometinio prezidento ir jo melagingų teiginių apie rinkėjų apgaudinėjimą, 2021 metų sausio 6 dieną šturmavo JAV demokratijos tvirtovę, siekdami sustabdyti valdžios perdavimą Joe Bidenui.

Naujausiais duomenimis, kuriuos praėjusią savaitę paskelbė Teisingumo departamentas, per 38 mėnesius nuo to laiko kaltinimai pateikti maždaug 1 358 asmenims. Apie 500 jų buvo skirtos įkalinimo bausmės.

D. Trumpas komentarus paskelbė savo interneto svetainėje „Truth Social“, papildomai pažadėdamas, kad jei bus perrinktas, vienu pirmųjų savo veiksmų uždarys sieną su Meksika, tačiau nepateikdamas detalių.

Jis jau anksčiau yra pasisakęs apie savo hipotetinę pirmąją darbo dieną. Gruodį per televizijos transliuotą susitikimą su visuomene pažadėjo, kad nesielgs kaip diktatorius, išskyrus „pirmąją dieną“.

Tai taip pat nėra pirmas kartas, kai D. Trumpas savo įkalintus šalininkus pavadino „įkaitais“ arba pasiūlė juos išlaisvinti.

Sausį per rinkimų kampanijos mitingą Ajovoje jis prašė prezidento J. Bideno „paleisti J6 įkaitus“.

D. Trumpas beveik užtikrintai tapo respublikonų kandidatu į prezidentus, kai po triuškinančios jo pergalės pirminiuose rinkimuose iš varžybų pasitraukė paskutinė jo varžovė Nikki Haley.

Jis tvirtina, kad parama, kuria jis naudojasi tarp respublikonų rinkėjų, tik sustiprėjo, o ne nukentėjo dėl daugybės jo teisinių problemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Balsuokite uz TRUMP geriausias prezidentas

Balsuokite uz TRUMP geriausias prezidentas  portretas
nuo 1945 metu.

Kapitolijau riauses buvo uzsakytos jav demokratu

Kapitolijau riauses buvo uzsakytos jav demokratu portretas
Idijotyno.

NA

NA portretas
Niekaip nesuprantu tų amerikonų.Ar jie durni,ar akli jei nemato ,kad tas Trumpas psichinis ligonis ir pabaisa?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių