D. Cameronas: kantrybė su Izraeliu turi mažėti

Gazos Ruože toliau blogėjant humanitarinei situacijai, britų užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas griežtai sukritikavo Izraelį. „Kantrybė turi mažėti, būtina paskelbti virtinę perspėjimų“, – pareiškė konservatorių politikas parlamente Londone. Anot D. Camerono, jis apie tai trečiadienį Londone kalbės ir susitikime su Izraelio ministru Benny‘iu Gantzu.

„Susiduriame su siaubingos kančios situacija Gazoje“, – teigė D. Cameronas antradienio vakarą per debatus parlamente. Jis jau prieš daug savaičių įspėjęs dėl ligų protrūkio ir bado. Šis taškas esą pasiektas, „Žmonės miršta iš bado, žmonės miršta nuo išvengiamų ligų“, – tęsė politikas. Tačiau nepaisant raginimų Izraeliui imtis veiksmų, vasarį Gazos Ruožą pasiekė perpus mažiau pagalbos prekių nei sausį.

D. Cameronas dar kartą pareikalavo humanitarinių paliaubų. Be to, esą būtina padidinti pagalbos Gazos Ruožai tiekimą sausumos ir jūros keliu. Tai apima ir Izraelio Ašdodo uostą. D. Cameronas kritikavo, kad daug paramos neįsileidžiama, nes ji esą gali būti panaudota kariniams tikslams. „Kai kurios šių prekių yra labai reikalingos medicininėms ir kitoms procedūroms“, – kalbėjo D. Cameronas. Gazos Ruožo šiaurėje ir pietuose taip pat būtina atkurti elektros ir vandens tiekimą.

„Izraelis yra okupacinė valdžia. Jam tenka atsakomybė, ir tai turi padarinių tam, kaip mes vertiname, ar jis laikosi tarptautinės teisės“, pažymėjo D. Cameronas.

Kalbėdamas apie Palestinos valstybės pripažinimą, buvęs britų premjeras sakė, kad tam dar per anksti. „Tai neturi būti daroma proceso pradžioje, nes tai nuimtų spaudimą nuo palestiniečių vykdyti reformas. Tačiau tai neturėtų būti daroma ir proceso pabaigoje“, – kalbėjo D. Cameronas. Izraelis esą negali turėti veto teisės šiuo klausimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Šitas brudas ilgai nesidžiaugė kėde, nes loja sabaka ant žydų, kurie ginasi nuo islamistų velnių teroristų.

britų žiurkės ilgesį "savo" kolonijų

britų žiurkės ilgesį "savo" kolonijų portretas
Ir vėl antisemitas- britas nori pritraukti dėmesį antisemitiškai nuteiktu menkystu, kad ir toliau vykdyti Britanijos kolonistine politiką Rytuose: pagal kurią nei nepriklausomo Izraelio ,nei "Palestinos " būti neturi, vietoj ju tik marionetės, su "ypatingais" statusais ,kaip tas buvo prieš 2 pasaulinį karą. Vien kaip padalino Palestiną ir Izraelį 1949 įrodo "dalyntoju "velniškus kėslus.

šis tuščiaviduris ANGLAS

šis  tuščiaviduris ANGLAS portretas
tik dabar pamatė , kokį nusikaltimą v y k d o ŽYDAI-- žudydami visiškai nekaltus palestiniečius
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių