Buvęs Europos Komisijos vadovas: reikia atšaukti sankcijas Rusijai

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Valstijose į valdžią atėjus naujai administracijai, Europos Sąjungai (ES) reikėtų nedelsiant atšaukti Rusijai taikomas sankcijas, pareiškė buvęs Europos Komisijos pirmininkas Romano Prodi (Romanas Prodis).

„Manau, kad reikėtų reaguoti greitai ir visų pirma organizuoti „kontrataką“ dėl Rusijai taikomų sankcijų“, – sakė buvęs Italijos premjeras interviu dienraščiui „La Stampa“, komentuodamas kritiškus JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pasisakymus ES atžvilgiu.

„Manau, kad reikia nedelsiant atšaukti sankcijas Rusijos Federacijai. Esu absoliučiai tikras dėl tokio žingsnio teisingumo. Galima paaukoti savo interesus (neatšaukiant sankcijų), kad būtų pademonstruotas solidarumas, tačiau jei šio solidarumo jau nėra, tai nėra ir prasmės spyriotis“, – aiškino jis.

Pasak R. Prodi, toks „prevencinis smūgis“ reikalingas, kad Amerika „neįgytų privilegijuoto partnerio vaidmens santykiuose su Rusija.“

Buvęs Europos Komisijos (EK) pirmininkas pažėrė priekaištų ES už tai, kad ji nereaguoja į D. Trumpo kritiką.

„Kol kas Europa nieko nedaro. Man keista, kad iki šiol niekas nepasiūlė surengti skubaus viršūnių susitikimo“, – sakė jis.

R. Prodi pažymėjo, kad jei D. Trumpas iš tiesų nuspręs imtis žingsnių mažinti NATO vaidmenį, ES narėms teks pagalvoti apie bendros europinės gynybos projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mika

mika portretas
Galimai ir sita jau nupirko...

...

... portretas
'Beretiniams' tai - it jaučiui raudonas skuduras.

DJ

DJ portretas
Sankcijas reikia būtinai įvesti šitam nupirktam KGB-ė agentui kuris garbina Pytkos režimą, tokių ES biurokratijoje yra kalnai !.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių