Advokatas: C. Puigdemont'as kitą savaitę grįš į Belgiją

  • Teksto dydis:

Buvęs Katalonijos vyriausybės vadovas Carlesas Puigdemont'as ruošiasi kitą savaitę grįžti į Belgiją. Tai ketvirtadienį naujienų agentūrai EFE pareiškė politiko advokatas Paulis Becaras.

„Ką tik kalbėjau su juo telefonu, - pažymėjo teisininkas. - Jis man sakė kitą savaitę grįšiąs į Briuselį, į Vaterlo“. Konkrečios datos advokatas nenurodė.

Anksčiau ketvirtadienį Ispanijos Aukščiausiasis teismas nusprendė atšaukti Europos orderį buvusiam Katalonijos vyriausybės vadovui C. Puigdemont'ui suimti. AT spaudos tarnyba paaiškino, kad Ispanijos teismas nesutinka su Vokietijos teismo sprendimu išduoti politiką tik pagal kaltinimą valstybės lėšų išeikvojimu. Madridas siekė jo ekstradicijos ir pagal straipsnį „maišto kurstymas“.

C. Puigdemont'as pabėgo iš Ispanijos į Briuselį praėjusių metų spalio pabaigoje po to, kai buvo surengtas referendumas dėl Katalonijos pasitraukimo iš Ispanijos sudėties, o regiono parlamentas paskelbė nepriklausomybę. Kovo 25 d. jis buvo sulaikytas Vokietijoje pakeliui iš Suomijos į Belgiją remiantis Ispanijos išduotu Europos orderiu.

Dabar politikas yra Vokietijoje. Šios šalies teismo sprendimu jis buvo paleistas į laisvę už 75 tūkst. eurų užstatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
Va... jau gerai pavardė parašyta... dar vardui apostrofą pridėtųmėte, tai būtų labai gerai... nors vardui, gal ir ne tiek svarbu... nors... gal, vis tik, jei lietuviname, tai pavardę pirmiausiai rašykime lietuviškai kaip originale skamba, o po to skliaustuose pridėkime pavardę kaip originale... tada būtų jau idealu ir labai kultūringai bei lietuviškai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių