VTEK: Registrų centro vadovas supainiojo interesus

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nutarė, kad Registrų centro vadovas Kęstutis Sabaliauskas supainiojo viešuosius ir privačius interesus. K.Sabaliauskas BNS teigė ketinantis tobulinti Registrų centro veiklą.

K.Sabaliauską komisija antradienį pripažino pažeidusiu Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatas, BNS informavo Registrų centro atstovai.

„Tobulinsime Registrų centro veiklą taip, kad ateityje tokių nesusipratimų nekiltų“, - BNS teigė K.Sabaliauskas.

Su VTEK atstovais BNS antradienį apie pietus susisiekti nepavyko. VTEK informaciją apie sprendimą ketina paskelbti 16 valandą.

VTEK vertino Seimo Antikorupcijos komisijos pranešimą, kad galbūt atsidėkojant už Registrų centro vykdytus viešuosius pirkimus, kuriuose prekių ar paslaugų tiekėja buvo pripažinta bendrovė „Compservis“, šioje bendrovėje buvo įdarbinta K.Sabaliausko sutuoktinė (ji dirbo iki 2012 metų liepos), be to, esą K.Sabaliauskas, eidamas tarnybines pareigas, „Compservis“ jau dirbant jo sutuoktinei, nenusišalino, priimant sprendimus dėl šios bendrovės laimėtų konkursų.

Registrų centro atstovas Aidas Petrošius BNS teigė, kad K.Sabaliauskas visuomet deklaravo, kur ir kuo jo sutuoktinė dirbo, o centro vadovo veiklą reglamentuojantys įmonės įstatai ir teisingumo ministro įsakymai nenumato galimybės jam nusišalinti nuo didelės vertės sutarčių pasirašymo.

Į VTEK akiratį K.Sabaliauskas buvo patekęs ir anksčiau dėl kelionės į Las Vegasą - tyrimas pernai gruodį buvo nutrauktas, tačiau rekomenduota ateityje netapatinti savo atostogų laiko su komandiruočių laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

interesai

interesai portretas
pažeidė viešuosius ir privačius interesus. Kam reikalingas toks tyrimas, išvados, jei Sabaliauskas ir toliau tobulins VĮ Registrų centro darbą?

www

www portretas
darot /cirkus/ tik kieno nurodymu ???????

nu geras

nu geras portretas
nesupratau, kokia komandiruote gali buti i LAS VEGAS, uz kieno pinigus ? visai nera tvarkos ir nieko. juodas bardakas LIETUVOJ.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių