„Vilniaus diena“ A.Kubilių privertė kapituliuoti

Po "Vilniaus dienos" publikacijos Vyriausybė nutarė atšaukti pusiau slapta priimtą nutarimą dėl bazinės algos mažinimo iki 115 litų.

Atšaukia tik trumpam?

Vakar, po maždaug pusantros valandos trukusio susitikimo su profesinių sąjungų atstovais, premjeras Andrius Kubilius pareiškė, kad minėtasis Vyriausybės nutarimas penktadienį bus atšauktas – "kad nebūtų nesusipratimų".

Ministrų kabinetas taip pat nesiryžo Seimui vėl siūlyti iki 430 litų sumažinti pareiginės algos bazinį dydį, pagal kurį skaičiuojamos algos dešimtims tūkstančių valdininkų, daugeliui kitų tarnautojų ir politikams.

Tačiau Vyriausybės vadovas čia pat pridūrė manantis, kad biudžetininkų, valdininkų ir politikų algas vis vien reikės karpyti.

"Nežinau, ar tai liapsusas"

"Turime iki penktadienio sutarti dėl valstybės tarnybos atlyginimų peržiūros, kurios patobulintą variantą artimiausiu metu turime pateikti Seimui. O po diskusijų Seime ir priėmus įstatymus, kuriais peržiūrimi valstybės tarnybos atlyginimai, lygiai taip pat turėtų būti peržiūrimi ir biudžetininkų atlyginimai. Bet, kaip aš sakau, nematome kitų galimybių, nei jau artimiausiu metu spręsti ir atlyginimų klausimą", – kruopščiai rinkdamas žodžius kalbėjo A.Kubilius. Pasak jo, biudžetininkų algų mažinimas vis vien bus traukiamas į biudžeto karpymo priemonių planą.

Premjeras tikino, kad skandalą sukėlęs Vyriausybės nutarimas nebuvo priimtas slaptai. "Čia yra skelbtas dokumentas, ir nieko slapto nematau", - tikino konservatorių lyderis. Tiesa, jis nepaaiškino, kodėl Vyriausybė oficialiai skelbė tik siūlysianti mažinti bazinį dydį iki 115 Lt, bet nepasiskelbė tai jau padariusi.

"Nežinau, ar tai liapsusas, – nutarimą komentavo A.Kubilius. – Nuo pat pradžių sakėme, kad visi mūsų sprendimai dėl biudžeto peržiūros yra pradžia diskusijai. Tai ta diskusija štai ir vyksta."

Nauja dialogo forma

Tuo tarpu Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas nepraleido progos įgelti premjerui.

"Kaip sakė premjeras, tai yra tam tikros dialogo formos. Mes paskelbėme, kad susirenkame (badauti, – red. past.). Tai galbūt irgi yra nauja dialogo forma", - ironizavo profsąjungų lyderis. Pasak jo, profsąjungos sieks, kad kuo mažiau nukentėtų mažiausiai uždirbantys darbuotojai. Vis dėlto jis neatskleidė, koks atlyginimų koeficientų mažinimas darbuotojų atstovams būtų priimtinas.

Į pirmąjį posėdį bendra Vyriausybės ir profsąjungų darbo grupė renkasi jau šiandien, 10 val. A.Černiauskas teigė palauksiantis iki 12 val., planuotos bado akcijos prie Seimo pradžios, ir tada nuspręsiąs – badauti ar ne.


Šiame straipsnyje: kubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
didziuojates zhurnaliugos ania?.... aishku zhygdarbi padaryet, valdininkams alga ishsaugojot, na tikri didvyriaia, tevyne neuzmiesh

DAINUOKIM

DAINUOKIM  portretas
Prancuziskai.Geronomika: Publikuota: 18: 45 BNS „Peugeot 3008“ Naujų automobilių pardavimai Prancūzijoje birželį, palyginti su metais anksčiau, padidėjo 7, 1 proc., pranešė šalies automobilių gamintojų komitetas.Gegužę pardavimų augimas siekė 12, 4 procento. Komiteto duomenimis, „PSA Peugeot Citroen“ grupės pardavimai augo 12, 7 proc., o „Renault“ - 10, 3 procent .....O visa ta krize pas mus del to, kad taip vadinami Tautos atstovai, kurie is tikruju atstovavo Oligarchus, skolino musu vardu ir porcialiavo pinigus kur norejo-be jokios kontroles(nemazai nubyrejo ir oilgarchams)vietoj to, kad rupintusi krasto ekonomika.To jiems buvo maza, tai dar ir ispardave pusvelciui Lietuvos pelningiausias gamyklas, o kitas nuvare i bankrota.To jiems buvo maza, tai issipirko ir persikele zemes i graziausiu ezeru pakrantes ir miestu prestizinius rajonus.To jiems buvo maza, todel uzurpavo Lietuvos spauda ir televizija.To jiems buvo maza, todel uz mus nusprende, kad energetika priklauso jiems.To jiems buvo maza, todel istustino Lietuvos izda.To jiems buvo maza, todel leido bankams duoti blogas paskolas ir isvezti pelna is Lietuvos nesumokejus uz ji pelno mokescio.To jiems buvo maza, todel neleido priimti asmens bankroto istatymo, kad iki grabo lentos padarytu mus savo vergais...Testi galite Jus...
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių