Už olimpinį klaipėdietį lažybų nebuvo

Azartas

Už olimpinį klaipėdietį lažybų nebuvo

Klaipėdiečiai lažybų bendrovėse neturėjo galimybės uždirbti iš žinomų savo miesto sportininkų. Vakar už Atėnų olimpiadoje besivaržiusio sunkiaatlečio klaipėdiečio Ramūno Vyšniausko sėkmę sirgaliai galėjo lažintis nebent tarpusavyje. Lažybų bendrovės tokio statymo į pasiūlą neįtraukė. Negalėdami lažintis už uostamiesčio sportininkus, klaipėdiečiai savo pinigus itin pamėgo statyti ne tik už krepšinį, bet ir už futbolą bei beisbolą.

p>Nuvylė sidabras

Lažybų bendrovės „Top sport“ Klaipėdos regiono vadybininkė Roma Urbonienė vakar rytą dar nežinojo, ar bus jų bendrovėje lažybos už sunkiaatletį R. Vyšniauską. Po pietų vis dėlto nuspręsta tokių statymų nedaryti, nes dėl nepakankamos informacijos buvo sunku prognozuoti, kokią vietą jis užims.

R. Urbonienė sakė, kad dauguma jų bendrovės klientų šiuo metu yra nusivylę, nes Lietuvos disko metikas Virgilijus Alekna olimpiadoje laimėjo tik sidabrą, o beveik visi stačiusieji pranašavo, kad šis sportininkas parsiveš aukso medalį. Po V.Aleknos pasirodymo buvo mažai besilažinusiųjų. Galbūt tam turėjo įtakos prastesnis nei manyta V. Aleknos pasirodymas“, - svarstė R. Urbonienė. Kaip bus dabar, kai R.Fazekašą diskvalifikavo, nėra aišku.

„Top sport“ bendrovės klientų susidomėjimas olimpiniu vyrų krepšiniu, ypač po pergalės prieš amerikiečius, neslūgsta. Pirmadienį visi aktyviai statė už lietuvių pergalę prieš australus, o vakar kai kurie jau domėjosi statymais už Lietuvos ir Kinijos krepšininkų varžybas.

Pabijota išlaidų

Statyti už klaipėdiečio R. Vyšniausko pasirodymą sporto aistruoliai negalėjo ir uostamiesčio lažybų bendrovėse „Orakulas“ bei „Omnibet“. Pastarojoje prieš penkias dienas dar buvo statymas už R. Vyšniauską, bet vėliau jo atsisakyta, nes, pasak lažybų bendrovės „Omnibet“ vyriausiojo bukmekerio Mindaugo Stanelio, lietuviai olimpiečiai nelaimi prognozuojamų vietų. „Tik vienintelė septynkovininkė Austra Skujytė pranoko lūkesčius. Mūsų lažybų bendrovėje jai buvo pranašauta tik 3 – 6 vieta, o užėmė antrą“, - pastebėjo M. Stanelis.

Lažybų bendrovės „Orakulas“ bukmekerių skyriaus vadovas Arūnas Mickevičius aiškino, jog R. Vyšniausko į statymus nuspręsta neįtraukti todėl, kad sunkioji atletika nėra populiari sporto šaka tarp lažybų mėgėjų. Organizuodama statymus už R. Vyšniauską bendrovė galėjo turėti nemažai išlaidų.

Populiarus beisbolas

Lažybų bendrovėje „Omnibet“ už tai, kad V. Alekna užims prizinę vietą, viena draugų kompanija pastatė 15 tūkstančių, o laimėjo 20 tūkstančių litų. M. Stanelis pastebėjo, kad Klaipėdoje, skirtingai nei kitur Lietuvoje, po krepšinio populiariausia sporto šaka yra beisbolas. Už jį statomos didžiausios sumos – šimtai ir netgi tūkstančiai litų. Panašiai už beisbolą prieš pusantro mėnesio statydavo kauniečiai.

A. Mickevičius tikino, kad daugiausiai stačiusiųjų – apie 70 procentų – sėkmę pranašavo V. Aleknai, likę – pagrindiniam jo varžovui vengrui Robertui Fazekašui. „Už lietuvį buvo statytos labai įvairios sumos – nuo mažiausios iki tūkstančių, o už R. Fazekašą – tik didesnės. Tai rodo, kad už V. Aleknos pergalę statė daug ir tokių, kurie lažinosi pirmąkart“, - sakė A. Mickevičius.

A. Mickevičius taip pat patvirtino, kad beisbolas – populiari sporto šaka uostamiestyje, tačiau jų bendrovėje aktyviausiai po krepšinio, kaip ir Vilniuje, klaipėdiečiai stato už futbolą, taip pat labai populiaru statyti už tenisą, tinklinį, ypač moterų, ir rankinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių