Stabdomi konkursai į vadovaujančias pareigas Kalėjimų departamento įstaigose

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministerija nurodė Kalėjimų departamentui laikinai sustabdyti atrankas eiti vadovaujančias pareigas bausmių vykdymo sistemoje – įvairių įstaigų skyriuose bei departamentuose.

Šis sprendimas priimtas elektroniniu pasitikėjimo paštu gavus informacijos apie galbūt sudarytas neskaidrias sąlygas, kai atrankoje dalyvauja tik vienas asmuo, daromas psichologinis spaudimas kitiems potencialiems kandidatams, antradienį pranešė Teisingumo ministerija.

Ji ragina pareigūnus dalyvauti vėliau atrankose, kad ši procedūra būtų kuo skaidresnė ir atviresnė.

Taip pat, reaguodama į žiniasklaidoje paskelbtą informaciją apie neskaidrius viešuosius pirkimus bausmių vykdymo sistemoje, Teisingumo ministerija paprašė Kalėjimų departamento pateikti visą medžiagą, susijusią su viešaisiais pirkimais bei atliktus kontrolės veiksmus.

„Aiškinsimės visus gautus pranešimus, įtarimus apie galimus tarybinius piktnaudžiavimus. Pasitvirtinus informacijai, bus reaguojama nedelsiant“, – sako teisingumo ministrė Milda Vainiutė.

Pasak ministrės, nors bausmių vykdymo sistema yra specifinė ir uždara, jai galioja tos pačios skaidrumo, padorumo ir griežtos atsakomybės taisyklės“.

Teisingumo ministerija teigia ir toliau bendradarbiausianti su Viešųjų pirkimų tarnyba, Vyriausiąja tarnybinės etikos komisija, Valstybės kontrole ir ikiteisminio tyrimo institucijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

virginija

virginija portretas
ir nusivalkiojusi...

tiesa

tiesa portretas
kokia nelaiminga si moteris,eidama sias pareigas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių