Seimo pirmininkė VRK pirmininku siūlys palikti Z.Vaigauską

Seimo pirmininkė Irena Degutienė parlamentui ketvirtadienį teiks Zenono Vaigausko kandidatūrą į Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko postą. Šias pareigas Z.Vaigauskas jau eina 18 metų.

„Matydama, kad greičiausiai ir dėl to nebuvo visa komisija slaptu balsavimu patvirtinta, kad netiko naujasis kandidatas ir pagal bendras nuotaikas, kurias pamačiau Seime, nors prieš tai tie patys žmonės kalbėjo, jog reikia keisti Z.Vaigauską, dabar kažkaip nuomonės pasikeitė, dėl kompromiso, kad iš tikrųjų atliktume savo pareigas ir VRK būtų sudaryta, teikiu Z.Vaigauską į komisijos pirmininkus“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė Seimo vadovė.

Ji tvirtino susidariusi įspūdį, kad dauguma parlamentarų nori, jog Z.Vaigauskas liktų vadovauti VRK. Pati I.Degutienė manė, kad permainos, ypač valstybės institucijose, yra gerai, todėl buvo suradusi kitą kandidatą į šias pareigas.

„Negalima sakyti, kad prieš tai dirbę pareigūnai blogai dirbo, bet atsinaujinimas valstybės tarnyboje, pagaliau įtraukimas naujos kartos, jaunesnių žmonių, man atrodo, yra naudingas. Bet kokiose valstybės valdymo struktūrose“, - teigė I.Degutienė.

Tačiau Seimui nusprendus kitaip, ji sakė turinti atsižvelgti į kolegų valią.Ketvirtadienį parlamentui bus siūloma slaptu balsavimu apsispręsti dėl Z.Vaigausko skyrimo Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovu, o paskui bus tvirtinama visa komisija.Antradienį Seime per slaptą balsavimą nepavyko surinkti daugumos balsų dėl naujos sudėties VRK patvirtinimo. I.Degutienė į naujos VRK pirmininkus siūlė Vidaus reikalų ministerijos Teisės departamento Teisėkūros skyriaus vadovą Audrių Kasinską.

Tuo pačiu buvo keičiama ir dalis kitų komisijos narių.Įstatymas numato, kad VRK turi būti naujai sudaryta, kai iki eilinių Seimo rinkimų dienos liko ne mažiau kaip 120 dienų ir ne daugiau kaip 140 dienų.

Komisiją Seimas tvirtina iš burtų keliu atrinktų teisingumo ministro bei Lietuvos teisininkų draugijos pasiūlytų kandidatų, daugiamandatėje apygardoje balsų gavusių partijų deleguojamų atstovų.Ketvirtadienis yra paskutinė diena patvirtinti naujos sudėties VRK.Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

amzinas

amzinas portretas
amžinas amžinas amžinas. Amen

gebelsas

gebelsas portretas
lb geras pirmininkas...ypac gerai pasirode rengiant referenduma del stojimo i ES....leido balsuoti uz alaus buteli.... pratese dviem dienom....geras ir patogus...tokio reikes per referenduma del atomines statybos.... neapvils koncervu lukesciu ir nepaves....

juokinga ta klanine

juokinga ta klanine portretas
snypscia sniokscia, visaip saugo savo kedes ramsti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių