Seime kuriama nauja frakcija

Seime netrukus gali atsirasti nauja frakcija. Tautos prisikėlimo partija užsimojo įkurti Liberalų frakciją ir jau derasi su kitų politinių jėgų atstovais, kad šie prisijungtų prie kuriamo naujo politinio darinio.

„Naują frakciją galėtų sudaryti visi Tautos prisikėlimo partijos nariai ir kiti Seimo nariai, kurie prisijungs prie šios frakcijos. Naujoji frakcija vadinsis Liberalų frakcija - taip kaip yra visoje Europoje. Ten juk visur yra socialistų, konservatorių ir liberalų frakcijos“, - penktadienio pavakare portalui sakė Tautos prisikėlimo partijos frakcijos seniūno pavaduotojas Aleksandr Sacharuk.

Jis nesutiko atskleisti, kokie Seimo nariai planuoja prisijungti prie kuriamos naujos frakcijos, tačiau nurodė, kad naujame politiniame darinyje galėtų būti penki parlamentarai iš kitų liberaliomis laikomų Seimo frakcijų.

Pasiteiravus, kokios, jo nuomone, parlamente yra liberalios frakcijos, A.Sacharuk nurodė keturias. „Manau, kad liberalioms jėgoms Seime priklauso Liberalų ir centro sąjunga, Libralų sąjūdis, Darbo partija ir mišri Seimo narių grupė“, - kalbėjo A.Sacharuk.

Paklaustas, kada nauja frakcija Seime galėtų atsirasti, parlamentaras tvirtino, kad tai galėtų įvykti artimiausiu metu, tačiau detalizuoti nepanoro. „Seimo nariai turi patys perskaityti savo pareiškimus (dėl prisijungimo prie Liberalų frakcijos - red.past.) per plenarinius posėdžius. Kada jie perskaitys šiuos pareiškimus, tada ir prisijungs prie naujos frakcijos“, - sakė A.Sacharuk.

Jis patikino, kad idėja kurti stiprią liberalią frakciją buvo kilusi jau seniai. Pasak parlamentaro, kadangi kitos politinės jėgos to nesugeba padaryti, Tautos prisikėlimo partija imasi šios užduoties. „Nei Liberalų sąjūdis, nei Liberalų ir centro sąjunga negali tokios frakcijos sukurti, kažko nepasidalina, todėl tokią frakciją sukursime mes“, - žadėjo Tautos prisikėlimo frakcijos narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių