R.Palaitis teigia laukiąs prezidentės sprendimo

Premjerui pasiūlius iš pareigų atleisti vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį šis teigia lauksiąs prezidentės Dalios Grybauskaitės verdikto.

„Mano pozicija nesikeičia - elgiausi pagal Lietuvos įstatymus, esu įsitikinęs savo veiksmų teisingumu ir pats atsistatydinti nesirengiu. Lauksiu prezidentės sprendimo“, - antradienį BNS sakė R.Palatis.

Jis šiuo metu vieši Taline, kur susitinka su kolegomis iš Latvijos ir Estijos. Čia vyksta kasmetinis formalus Baltijos šalių vidaus reikalų ministrų susitikimas Iš ten R.Palaitis skris į Briuselį, kur dalyvaus formalioje Europos Sąjungos valstybių vidaus reikalų ir teisingumo ministrų taryboje. Į Lietuvą jis planuoja grįžti penktadienį.

Paklaustas, ar mato galimybę dirbti premjero Andriaus Kubiliaus komandoje, jeigu valstybės vadovė netenkintų Vyriausybės vadovo teikimo, R.Palaitis atsakė teigiamai.

„Jeigu trejus metus dirbau, tai vienas personalijų klausimas nieko nekeičia“, - sakė jis.

A.Kubilius antradienį perdavė prezidentei D.Grybauskaitei teikimą atleisti vidaus reikalų ministrą R.Palaitį, teigdamas, kad ministras suklydo atleisdamas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus.
R.Palaitis FNTT direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą iš pareigų atleido vasario 15 dieną, gavęs Valstybės saugumo departamento medžiagą. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ atskleidimo.

Teikti R.Palaičio atleidimą premjerui siūlė Seimo Antikorupcijos komisija. Atlikusi tyrimą dėl FNTT vadovų atleidimo komisija pareiškė, kad ministras pareigūnus atleido be pagrindo. Be to, jis esą galėjo turėtų asmeninių-partinių motyvų, kad pareigūnai nebedirbtų. Ministras R.Palaitis tokius įtarimus neigia.


Šiame straipsnyje: Raimundas PalaitisFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sraigė

Sraigė portretas
Vai vai vai, kodėl jau jis taip laukia- vieną kartą užstojo d...į , tai jau dabar laimės pilnos kelnės.

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Kalbos transformacija po praktikos Valstybės saugumo departamente Mokslininkas politilogas Tomas Janeliūnas garsėjo kaip mandagus, korektiškas žmogus. Tačiau ne veltui yra patarlė - neik su velniu obuoliauti. Dėl mokslinio darbo apie nacionalinį saugumą T.Janeliūnui teko atlikti praktiką VSD-e. Iš to gavosi mokslinis-analitinis labai objektyvus straipsnis iq.lt/komentarai/fnnt-skandalas-ir-diletantu-choras „FNTT skandalas ir diletantų choras“ apie Seimo Antikorupcijos komisijos išvadas delfi.lt/news/daily/lithuania/jrazma-ts-lkd-frakcija-palaiko-siulyma-atleisti-rpalaiti.d?id=56193773 Pasirodo, kad Antikorupcijos komisija yra „kelianti pasibjaurėjimą, nušiurusi, politikos naujokų, vaidinančių generolus, pajuokos vertų diletantų be teisinio išsilavinimo saviveiklos grupė.“ Įdomu, ar VSD už tokių mokslinių terminų naudojimą nors kiek padidina stipendiją tokiems mokslininkams?

Vargšas

Vargšas portretas
susireikšminęs Palaitis, blaivaus proto nė už grąšį.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių