P.Vaitiekūnas priėmė Portugalijos ambasadorių

Pirmasis Vilniuje reziduojantis Portugalijos ambasadorius Manuelis Moreira Tangeris Correa baigia kadenciją. Šiandien jį priėmė užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas.

Ministras P.Vaitiekūnas padėkojo ambasadoriui už jo indėlį į Lietuvos ir Portugalijos dvišalių santykių plėtrą, ypač už didelį asmeninį įnašą į Lietuvos Prezidento Valdo Adamkaus valstybinio vizito Portugalijoje 2007 m. gegužės 31 – birželio 2 dienomis rengimą.

Lietuvos diplomatijos vadovas pasveikino Portugaliją sėkmingai baigus pirmininkavimą Europos Sąjungoje 2007 m. antrąjį pusmetį. Ministras pasidžiaugė, kad būtent Portugalijos iniciatyva Lietuva ir kitos aštuonios ES narės dar 2007 metų pabaigoje sėkmingai prisijungė prie Šengeno informacinės sistemos, pranešė užsienio reikalų ministerija.

Susitikimo metu pasikeista šalių pozicijomis aktualiais ES ir NATO darbotvarkės klausimais, aptartos dvišalių santykių bendradarbiavimo perspektyvos politikos, ekonomikos ir kultūros srityse.

Lietuva ir Portugalija diplomatinius santykius atkūrė 1991 m. spalio 4 dieną. Pirmasis Portugalijos ambasadorius Lietuvai buvo Alexandre Eduardo Lencastre da Veiga, kuris rezidavo Kopenhagoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių