Priglaudė Seimo pirmininkas

Užsienio reikalų viceministru nepaskirtas Mantvydas Bekešius tapo Seimo pirmininko, Darbo partijos (leiboristų) atstovo Vydo Gedvilo patarėju užsienio politikos klausimais. M.Bekešius šias pareigas eina nuo antradienio.

M.Bekešių Darbo partija (leiboristai) siūlė skirti užsienio reikalų viceministru, tačiau socialdemokratų skirtas užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasirinko kitą kandidatą. Ministras motyvavo, kad viceministro pareigos reikalauja didesnės kvalifikacijos ir diplomatinio darbo patirties.

Vietoj M.Bekešiaus ketvirtuoju viceministru L.Linkevičius pasirinko Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos dirbusį Andrių Krivą.

"Pirmininkas mano, kad jo (M.Bekešiaus – red. past.) nepaskyrimas užsienio reikalų viceministru susijęs ne su kompetencijos buvimu ar nebuvimu, bet su politiniais dalykais, o pats pirmininkas jo patirtimi ir kompetencija neabejoja. Tai matyti ir iš jo biografijos – darbo patirtis Užsienio reikalų ministerijoje, daugiau kaip treji metai Afganistane, abejonių dėl jo kompetencijos neturim", – parlamento vadovo motyvus patarėju rinktis M.Bekešių perdavė Seimo pirmininko atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Pavasarį L.Linkevičiui pasirinkus kitą viceministrą, nei siūlė kvotą skirti atstovą į šią poziciją turėjusi Darbo partija, ši prakalbo apie koalicijos sutarties laužymą. Tačiau netrukus Socialdemokratų partijos lyderis premjeras Algirdas Butkevičius ir tuometis Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas paskelbė sutarę, kad Darbo partija trylikto viceministro kvotą gaus kitoje ministerijoje. Kol kas tryliktas Darbo partijos viceministras nepaskirtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių