Premjeras: sprendimai dėl baudos balų sistemos grąžinimo turi būti priimti iki metų pabaigos

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad įstatymų pakeitimai, numatantys didesnes baudas vairuotojams ir baudos balų sistemos grąžinimą, turi būti priimti iki metų pabaigos.

Jo teigimu, antradienį Valstybinės saugaus eismo komisijos posėdyje numatoma aptarti projektus, kurie bus teikiami svarstyti Seimui.

"Bus kalbama apie netgi kai kurių baudų padidinimą, taip pat bus kalbama apie baudos taškų įvedimą Lietuvoje ir kai kuriuos kitus netgi Baudžiamojo kodekso pakeitimus, kas leistų sumažinti avaringumą mūsų keliuose. Nors avaringumas yra ženkliai sumažėjęs, bet lyginant su kitomis Europos Sąjungos šalimis Lietuvoje, skaičiuojant žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičių tūkstančiui gyventojų, yra per didelis. Šitie pakeitimai visi turės būti priimti iki šių metų pabaigos", - prieš komisijos posėdį, kuriam pirmininkaus, LRT radijui kalbėjo A.Butkevičius.

Baudos balų sistema, kai per metus už padarytus pažeidimus surinkus 10 baudos balų būdavo atimama teisė vairuoti automobilį 12 mėnesių, galiojo iki 2008 metų.

Policijos siūlymu baudos balų sistemos grąžinimas buvo svarstomas praėjusios kadencijos metu, bet Valstybinė eismo saugumo komisija tam nepritarė.

Baudos balų sistemos atsisakymą numačiusios pataisas, kurias 2007 metais priėmė Seimas, parlamentui svarstyti teikė Vyriausybė, kurioje dabartinis premjeras Algirdas Butkevičius ėjo susisiekimo ministro pareigas. A.Butkevičius tąkart sveikino Seimą priėmus pataisas, kuriomis sugriežtinus atsakomybę už kai kuriuos taisyklių pažeidimus, tuo pačiu baudų balų sistema buvo panaikinta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Simassssssssssss

Simassssssssssss portretas
Labai teisingai kolega pasake. Saugumui nieko, tik pareigunu kisenems nauda, kai dabar zmogus nubaustas galvoja, "na ka padarysi prasizengiau, sumokesiu ta bauda". O su balu sistema bus "blemba gausiu balu, reikia kysi siulyti" .....

nuomone

nuomone portretas
korupcinis istatymas kurio labiausiai troksta policija. O eismo saugumui, tai neturtes jokios teigiamos itakos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių