Orų atvėsimas sekmadienį – tik pradžia

Penktadienį ir šeštadienį galima bus pasidžiaugti gražiais orais, bet sekmadienį orai jau pradės bjurti, o kitos savaitės pradžioje jie atvės dar labiau. Taip LRT RADIJUI pasakojo sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Penktadienį orai skirtingose Lietuvos vietose bus skirtingi. Šiaurinių rajonų orams didesnę įtaką turės anticiklonas, todėl čia debesų bus mažiau ir išliks sausa. Pietinius rajonus veiks žemo atmosferos slėgio sūkurys, todėl čia bus daugiau debesų, ir kai kuriose Dzūkijos, Suvalkijos vietovėse trumpai palis. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš rytų. Įdienojus sulauksime 15–19 laipsnių šilumos, kai kuriose šiaurės, vakarų Lietuvos vietovėse, kur ilgiau švies saulė, galima tikėtis ir 20 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį bus ramu, didesnio lietaus nenumatoma, kai kur pasirodys rūkas. Temperatūra pakils iki 3–8 laipsnių šilumos. „Šeštadienio dieną jau galima bus pasidžiaugti ir vasariška šiluma. Aukščiausia temperatūra pasieks net 17–22 laipsnius šilumos“, – prognozavo sinoptikas.

Sekmadienį prasidės orų permainos. Didžiausia lietaus tikimybė išliks pietų Lietuvoje. Vėjas keis kryptį ir pūs iš šiaurės, šiaurės rytų. Nors naktį dar bus šilta – iki 5–10 laipsnių šilumos, dieną šiaurės krypčių vėjas neleis orui sušilti. Aukščiausia temperatūra paliks iki 12–17 laipsnių šilumos. Šiauriniuose rajonuose gali sušilti ir tik iki 10 laipsnių.

„Dar didesnės permainos mūsų laukia pirmosiomis kitos savaitės dienomis. Tada jau į Lietuvą atsiris kur kas šaltesnių orų banga“, – perspėjo V. Sakalauskas.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių