Orai: paskutinė diena pasidžiaugti šiluma

Regis, šiltas ruduo neužsibus – nors savaitės pradžia dar bus visai maloni, tačiau kuo toliau, tuo labiau orai bjurs, o rytais šiltesnių drabužių vers ieškoti ir minusinė temperatūra.

Kaip LRT RADIJUI teigia sinoptikė Ieva Budžienė, pirmadienį, lyginant su savaitgaliu, didesnių orų pokyčių nenumatoma. Tiesa, debesų kaupsis daugiau, tad gali nežymiai palynoti, o diena numatoma kiek vėsesnė – 14–19 laipsnių šilumos. Pūs šiaurinių krypčių vidutinio stiprumo vėjas.

Antradienį iš šiaurinių platumų veršis jau šaltesnis oras, tad temperatūra bus kur kas žemesnė – naktį 2–7, o vietomis galimos ir šalnos. Dieną šils iki 8–13 laipsnių ir pūs atšiaurus šiaurės–rytų vėjas, tačiau bent jau lietaus tikimybė išliks nedidelė.

Kaip teigia sinoptikė, savaitė, regis, bus gana sausa. Trečiadienis taip pat numatomas be kritulių, tačiau ryte pasitiks šalnos, o dieną šils vos iki 7–12 laipsnių bei pūs atšiaurus vėjas.

Ketvirtadienį ir penktadienį numatoma dar žemesnė temperatūra – šalnos apims daugelį šalies rajonų, o temperatūra nukris ir iki 5 laipsnių šalčio. Teigiama temperatūra išsilaikys tik Kuršių nerijoje, o dieną visoje Lietuvoje šils vos iki 5–10 laipsnių šilumos.

Virš Lietuvos įsitaisiusi šalto oro masė neleis ir saulės spinduliams įšildyti žemės, tad šiltesnių orų nesulauksime. Tiesa, savaitgalis, pasak I. Budžienės, ketina būti kiek švelnesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių