Nusikaltimai ir medijos: daugėja nusikaltimų ar pranešimų?

Žiniasklaida visada nušvietė nusikaltimus ir tai yra normalu, sako kriminologė Rimantė Gaičevskytė. Tačiau, pasak jos, diskusija prasideda tada, kai pradedame kalbėti apie informacijos apie nusikaltimus kiekį, nes dabar visuomenei atrodo, kad nusikaltimų tik daugėja, nors taip nėra.

„Žiniasklaida visada domėjosi, domisi ir, manau, visada domėsis nusikaltimais, tai yra natūralu. Tačiau viskas priklauso nuo domėjimosi intensyvumo. Pavyzdžiui, jeigu išeičiau į Vilniaus gatves pasidaryti trumpą apklausėlę su klausimu, ar Lietuvoje mažėja nusikaltimų skaičius, manau, kad atsakymai būtų „tikrai ne“. Bet iš tiesų mes turime, kuo pasidžiaugti – nusikaltimų palaipsniui mažėja kasmet“, – sako Kriminologų asociacijos komunikacijos koordinatorė, kriminologė R. Gaičevskytė

Nusikaltimų ir medijų santykiui ir analizei aptarti Lietuvos kriminologų asociacija organizuoja  konferenciją „Nusikaltimai ir medijos: nepakeliamas būties lengvumas ar beprotiška gyvenimo skuba?“. Ją LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ pristatė Kriminologų asociacijos vadovas Algimantas Čepas ir asociacijos komunikacijos koordinatorė.

Balandžio 7 d. vyksiančioje konferencijoje pranešimus skaitys kriminologai, žurnalistai, teisininkai  ir sociologai. Bus diskutuojama apie nusikalstamo elgesio ir bausmių įvaizdį medijose, kriminologinę, asmeninio ir viešo intereso perspektyvą, ieškoma sąlyčio taškų, panašumų ir skirtumų, skelbia organizatoriai.

Šių metų naujovė – apdovanojimas žurnalistui už pastaraisiais metais viešoje erdvėje publikuotus asociacijos narių nuomone geriausius ir kriminologinį diskursą labiausiai atitinkančius tekstus nusikalstamo elgesio ir bausmių temomis.

Plačiau apie konferenciją – pokalbio įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
O kur apdovanojimas žurnalistui už pastaraisiais metais viešoje erdvėje publikuotus nekriminalinius ir nešiurpinančius tekstus, atspindinčius tai, kas Lietuvoje dar liko gero ir gražaus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių