M.Varaška siūlo būdą kaip mažinti Seimo narių pajamas

Seimo narys Mantas Varaška užregistravo Seimo statuto pataisas, kuriomis raginama sumažinti Seimo nario išlaidas, susijusioms su jų parlamentine veikla.

Pataisose taip pat siūloma aiškiai nustatyti sąlygą, jog Seimo narys savo parlamentinės veiklos išlaidas iš pradžių privalės padengti iš savo lėšų.

„Manau, jog buvusios Seimo kadencijos sprendimas padidinti Seimo narių pajamas valstybės ekonominės krizės akivaizdoje laikytinas neleistina prabanga. Todėl raginu įvertinti mano siūlymus sumažinti išlaidas parlamentinei veiklai nuo 1,7 iki 1 vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio, t. y. nuo 3801 iki 2236 lito. Toks sprendimas nesukeltų ginčų dėl jo atitikimo Konstitucijai ir nereikalautų papildomų teisės aktų priėmimo“, – teigia Seimo narys M. Varaška.

Pasak parlamentaro, šis siūlymas tapo aktualus paaiškėjus Teisės ir teisėtvarkos komiteto išvadai dėl Seimo statuto „Dėl Seimo statuto 15 straipsnio pakeitimo“ projekto galimo prieštaravimo Konstitucijai. Šiomis pataisomis buvo siekiama numatyti parlamentarams galimybę patiems susimažinti savo ir ministrų atlyginimus.


Šiame straipsnyje: Seimo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių