Lietuvoje įvestas vasaros laikas

  • Teksto dydis:

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvoje buvo įvestas vasaros laikas, laikrodžių rodyklės pasuktos viena valanda į priekį.

Lietuvoje vasaros laikas įvedamas paskutinį kovo mėnesio sekmadienį – 3 val. ryto laikrodžio rodykles persukant valandą į priekį, o žiemos – paskutinį spalio sekmadienį, 4 val. ryto persukant rodykles valanda atgal.

Vasaros laikas galios septynis mėnesius – iki spalio pabaigos.

Žiemos ir vasaros laikas įvedamas, siekiant geriau išnaudoti šviesųjį paros metą, tačiau kritikai teigia, kad laiko kaitaliojimas gali kenkti sveikatai.

Laikas Lietuvoje, kaip ir visose ES valstybėse narėse, vykdant ES direktyvą laikas keičiamas dukart per metus.

Europos Komisija ir Europos Parlamentas remia idėją atsisakyti laikrodžių sukiojimo, bet dauguma valstybių narių sprendimui kol kas nepritaria.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vasia

Vasia portretas
Maskvos laikas. Maskvos! Taip ir turi būt. Tarybinę lietuvą liaudis sukūrė. Brangi Tarybų Lietuva. Dabar lengviau dirbti Maskvai kai laikas sutampa. Šaunuoliai. Būtų dar geriau jei taip ir paliktumėt visada. Kaip ir buvo Tarybų Sąjungoje.

vasaros laikas.

vasaros laikas. portretas
...koks tas laikas , galų gale , bebūtų - svarbiausia kad nesukiotų "kas penkias " minutes .

Tam "tam dabar bus" :

Tam "tam dabar bus" : portretas
Toki mokslininka pavaidinai,net nesuprates,kad kalba ne apie laiko juostas ir Zemes kampa ir KAMPINI sukimosi greiti ("genijau"),o apie sviesuji paros perioda! Zmogus juk sutvertas veiklai sviesiu metu! Antraip - matytu kaip kate ar peleda! Vienzo,praleidai proga patyleti. Kaip ir visi cia,besiplesantys uz laiko juosta,o ne uz aktyvumo perioda.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių