Lietuvoje bus laikomas šeštasis Konstitucijos egzaminas

Minint 20-ąsias Lietuvos Konstitucijos metines, ketvirtadienį šalyje vyks šeštasis Konstitucijos egzaminas.

Išankstinės registracijos duomenimis, pirmajame etape Konstitucijos egzaminą laikys apie 44 tūkst. gyventojų, pranešė Teisingumo ministerija.

Egzaminas prasidės vidurdienį miestų ir rajonų savivaldybėse. Tradiciškai egzaminas vyks ir Lietuvos mokyklose, laisvės atėmimo įstaigose. Egzaminą laikyti taip pat bus galima internetu naujienų portale delfi.lt.

Be to, šiemet prie pilietinės akcijos prisidėjo universitetai bei kolegijos: egzaminą bus laikomas penkiolikoje Lietuvos aukštųjų mokyklų. Valstybės tarnautojai žinias pasitikrinti kviečiami į Seimo rūmus.

„Tai puiki proga kiekvienam iš mūsų ne tik pasitikrinti turimas teisines žinias, bet ir dar kartą prisiminti savo teises ir pareigas bei pagrindines vertybes, kuriomis remiantis kuriame savo valstybę“, - sako teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Kaip ir praėjusiais metais, skirtingos egzamino užduotys parengtos skirtingoms tikslinėms grupėms: 1–4, 5–7, 8–10 ir 11–12 klasių moksleiviams, teisę studijuojantiems ir teisinį išsilavinimą turintiems asmenims, likusiems piliečiams ir nuteistiesiems. 1–4 klasių moksleiviai dalyvaus piešinių konkurse „Jubiliejinis Konstitucijos viršelis“, o likusiems dalyviams reikės atlikti 30 klausimų testą.

Lietuvos gyventojų teisines žinias vertins komisija, kuriai pirmininkaus Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Gintaras Kryževičius.

Geriausiai egzamino užduotis atlikę dalyviai pateks į kitą etapą, kuris vyks spalio 18 dieną.

Pasibaigus abiems egzamino etapams, vertinimo komisija išrinks 28 nugalėtojus, kurie bus apdovanoti spalio 25 dieną Prezidentūroje vyksiančioje iškilmingoje ceremonijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LR pilietis

LR pilietis portretas
Zinome mes LR konstitucija,taciau seimo nariai ne visi ,nes priima istatymus kurie priestarauja LR konstitucijai ir lieka neveikianciais.Pvz: vienas is ju ,tai LR CK 4.84 str. 1-2-3-4-5 dalys,priestarauja LR konstitucijos 23str.;35str;46str.,ir skaitosi neveikiantis -neturintis galios minetas LR CK 4.84str.1-2-3-4-5 dalys,LR konstitucijos 7straipnis ,pirmas punktas.Tai rodo ,kad seimo nariai priimdami si istayma nepaise LR konstitucijos.

Nesuprantamas

Nesuprantamas portretas
egzaminavimas. Jau kuris laikas egzaminuojama tauta konstitucijos klausimais, bet Lietuvos respublikos KONSTITUCIJĄ, kaip taisyklė ,pažeidinėja tik aukščiausioji valdininkija. Teisingumo ministras sako:"Konstituciją reikia žinoti, kad neužvaldytų zombiai. Tad mokykitės nes ne tauta ją užvaldė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių