Lietuva skyrė 10 tūkst. eurų badaujančiam Somaliui

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministerija (URM) skyrė 10 tūkst. eurų humanitarinei pagalbai Somaliui teikti, lėšos bus pervedamos Jungtinių Tautų pasaulio maisto programai.

Kaip pažymima URM pranešime, Somalis yra viena iš keturių bado riziką išgyvenančių šalių kartu su Jemenu, Pietų Sudanu ir Nigerija. Kritinė situacija Somalyje susidarė dėl karinio konflikto ir sausros poveikio.

Visiškai nespėjusi atsigauti po 2011 metais išgyvento bado, šalis vėl susiduria su realia bado grėsme, kuri kilo dėl pastaraisiais metais ypač mažo kritulių kiekio ir prasidėjusios sausros. Jeigu nebus imtasi skubių priemonių, tragedija gali pasikartoti, pažymima pranešime.

Jungtinių Tautų duomenimis, daugiau nei pusei šalies gyventojų – 6,2 mln. – reikalinga humanitarinė pagalba, iš jų 3,7 mln. – vaikai. Žmonės kenčia alkį, trūksta vandens, reikalinga pagalba sanitarijos, higienos, sveikatos apsaugos srityje kovojant su infekcinėmis ligomis. Norint užkirsti kelią badui Somalyje, skubiai reikia surinkti 863 mln. JAV dolerių. Kol kas surinkta 43 proc. šios sumos.

Šiemet Lietuva humanitarinei pagalbai jau skyrė 180 tūkst. eurų, taip pat šalims, išgyvenančioms badą ar esančioms kritinėje bado rizikos situacijoje: Jemenui – 20 tūkst. eurų, Pietų Sudanui ir Nigerijai – po 10 tūkst. eurų.


Šiame straipsnyje: Somalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir čia Europa !!!!!

Ir čia Europa !!!!! portretas
Gėda!!! Gėda ! Gėda!

...

... portretas
CHA: o štai V. Matijošaičio gimtadienio puota kainavo 30 tūkst. eurų !!!

Mesa

Mesa portretas
Mulkiai !,!,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių