Lenkų ūkininkams toliau blokuojant kelią, eilių pasienyje nefiksuojama

Lenkijos ūkininkams blokuojant kelią pasienyje su Lietuva ir su pareigūnais detaliai tikrinant vykstančius vilkikus, situacija išlieka įprasta, eilės nesiformuoja, teigia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

„Šiuo metu jokių problemų nekyla, eismas vyksta sklandžiai, eilės nesiformuoja“, – BNS šeštadienį informavo VSAT atstovas Giedrius Mišutis.

Lenkijos ūkininkai penktadienį pradėjo iš dalies blokuoti kelią Lietuvos ir Lenkijos pasienyje, ties buvusiu Kalvarijos ir Budzisko pasienio punktu.

Lenkai tikrina, ką iš Lietuvos į Lenkiją veža vilkikai. Jie nuogąstauja, kad dalis Ukrainos grūdų iš Lietuvos vėl grįžta į Lenkiją.

Kaip skelbia LRT radijas, šeštadienio rytą Lenkijos pareigūnų darbą tikrinant vilkikus prižiūri penki ūkininkai, jie budi pamainomis.

Pasak vietoje esančių LRT žurnalistų, tikrinama tik dalis sunkiasvorio transporto, jis nukreipiamas į atskirą eismo juostą. Patys patikrinimai užtrunka nuo 3 iki 10 minučių, apie galimus pažeidimus nepranešta, vilkikams leista vykti toliau.

Minėtu keliu per parą vyksta apie 6000 vilkikų.

Lenkijos ūkininkai pastaruoju metu surengė virtinę protesto akcijų protestuodami prieš, jų teigimu, nesąžiningą konkurenciją dėl prekių, įvežamų į Lenkijos rinką iš karo draskomos rytinės kaimynės. Lenkijos ūkininkai taip pat blokuoja sienos su Ukraina perėjimo punktus ir greitkelius, buvo užblokavę svarbų kelią į Vokietiją.

Nepasiekę susitarimo su šalies premjeru Donaldu Tusku, ūkininkai akciją Lietuvos pasienyje žada tęsti savaitę.

Lietuvos pareigūnai atmeta ūkininkų kaltinimus dėl nepakankamos grūdų krovinių kontrolės bei tikisi, jog savaitę planuota blokada bus atšaukta anksčiau.

Savo ruožtu vienas iš protesto organizatorių Karolis Pieczynskis (Karolis Piečynskis) LRT radijui teigė, jog akcijos anksčiau laiko nutraukti neplanuojama.

Jis tvirtino, kad šeštadienį tikrinti sunkvežimiai ir su ukrainietiškais grūdais, tačiau daugiausiai vilkikų vežė jau gatavą produkciją, t.y. miltus.

„Įvertinę pirmos dienos rezultatus, jau galime padaryti tam tikras išvadas, tačiau dabar jų neatskleisime, palaukime visos savaitės kontrolės rezultatų. Panašu, kad bus įdomių dalykų, ne vien iš to, kas atvažiuoja per šią sieną, bet ir iš Latvijos bei Estijos“, – sakė K. Pieczynskis.

Anot jo, ūkininkai taip pat laukia ir pirmadienį vyksiančio D. Tusko vizito Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galetu

Galetu portretas
lenkai ir vergus is Rytu islaipinti is lietuvisku vilkiku kabinu! Juk leidimas dirbti Lietuvoje - neleidzia ju komandiruoti i kitas salis!

Tfu

Tfu portretas
Liolekas traktoristas lenkų mentams vadovauja. Tikrink ką aš pasakysiu:D

To bulve

To bulve portretas
Nemelok, 100% lietuviska produkcija auginama ir gaminama lenkijoje, o lenkijos produktus neveza i lietuva. Todel uzblokavus paseni su lenkija nebegausi 100% lietuvisko pieno, teks gerti nelietuviska piena pagaminta lietuvos kaime.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių