Klaipėdos savanoriai išvyko į Kosovą

Klaipėdos savanoriai išvyko į Kosovą

Trisdešimties klaipėdiečių savanorių būrys vakar buvo palydėtas į tarptautinę misiją Kosove. Vyrai bei dvi moterys pusmečiui atsisakė civilinio gyvenimo.

Grįžusieji iš Kosovo turi galimybę tęsti profesionalaus kario karjerą Lietuvos kariuomenėje. Be to, vykti į misiją vilioja ir pinigai. Eiliniam kariui per mėnesį mokamas apie 4000 litų atlyginimas. „Savanorių pajėgose taip pat yra daug idealistų, vyrai nori save išbandyti kario amplua. Dėl šios priežasties jie taip pat nusprendžia vykti į taikos misiją“, - sakė Krašto apsaugos savanorių pajėgų atstovas spaudai Vilius Džiavečka.

Vakar klaipėdiečių savanorių būrys, kuriam vadovaus vyresnysis leitenantas Vidas Ilgaudas, buvo iškilmingai palydėtas į Kosovą. Palydėtuvėse dalyvavo ir lauko pajėgų vadas brigados generolas Arvydas Pocius, krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas pulkininkas Antanas Plieskis bei savanorių artimieji.

Taikos misijoje Kosove dalyvausiantis būrys baigė dvylikos savaičių pasirengimo kursus. Į Serbiją ir Juodkalniją išvyko ir dvi moterys, eisiančios ryšininkės ir šaulės gelbėtojos pareigas. Savanorių amžiaus vidurkis siekia 24 metus.

Kariai pusmetį tarnaus bendrame Lenkijos ir Ukrainos batalione. Jie vykdys įvairias užduotis: saugos taikdarių bazę, budės kontrolės postuose, patruliuos, vykdys greitojo reagavimo užduotis.

Iš savanorių pajėgų suformuotas būrys – jau ketvirtasis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių