K.Brazauskienės partijos rinkimų sąrašą palieka 14 kandidatų

Prezidento našlės Kristinos Brazauskienės vadovaujamos Demokratinės darbo ir vienybės partijos rinkimų sąrašą palieka 14 kandidatų.

Baltijos vienmandatėje apygardoje kelta Ramunė Kičiatovienė iš kandidatų sąrašo ir vienmandatininkų išbraukta trečiadienį, o pirmadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) svarstys dar 13 minėtos partijų kandidatų prašymų panaikinti jų registravimą.

Tokius prašymus yra pateikęs šeštas sąrašo numeris Aidas Rakštys (Plungės-Rietavo apygarda), 13-as numeris Vidmantas Švažas (Skuodo-Mažeikių), 30-a įrašyta Vilija Rakštienė (Raseinių), 43-ia Daiva Šertvytienė, 44-a Viktorija Praleikienė (Danės), 47-a Virginija Stonienė (Kelmės), 48-as Žilvinas Praleika (Zarasų-Visagino), 53-ia Genį Gumbelevičienė (Pakruojo-Joniškio), 57-a Milda Karapetrova (Vilniaus-Trakų), 59-a Daiva Povilaitienė (Kretingos), 84-a Angelė Dumčienė (Šilalės-Pagėgių), 85-a Viktorija Ballack (Vilniaus-Šalčininkų) ir 87-a įrašyta Lina Urbšaitė.

Demokratinės darbo ir vienybės partijos pirmininkė K.Brazauskienė BNS sakė nieko nežinanti apie būrio partijos narių pasitraukimą iš rinkimų kovos. Tačiau ji įsitikinusi, kad juos taip pasielgti įkalbėjo buvusi rinkimų štabo vadovė Daiva Švažienė.

„Yra viena ponia, kuri skaldo mūsų sąrašą“, - sakė K.Brazauskienė.

Anot jos, dėl D.Švažienės kaltės partija vos neliko rinkimų kampanijos paraštėse, mat nunešus pareiškinius dokumentus VRK, paaiškėjo, kad daug jų trūksta, netvarkingai pateikti ir pan.

„Mums grėsė, kad išvis nebūsime registruoti rinkimuose, nors štabo vadovė gyrėsi kalnus nuvertusi, kad visi mūsų dokumentai tvarkingi. Per tarybos posėdį mes ją pašalinome iš partijos“, - pasako K.Brazauskienė.

Partijos pirmininkė buvusią bendražygę kaltino intrigomis, bandymu pašalinti ją iš partijos vadovės posto.

K.Brazauskienė apgailestavo, kad prieš rinkimus traukiasi dalis kandidatų, tačiau teigė, kad sąrašas netrumpas.

„Nemalonu, bet pergyvensime. Gaila, kad tie žmonės suklaidinti, gal įbauginti. Bet ką padarysi“, - kalbėjo politikė.

VRK penktadienį paskelbė Demokratinės darbo ir vienybės partijos kandidatų sąrašą, kuriame yra 109 pavardės. Pirmadienį po VRK sprendimo jų turėtų likti 96.

Tuo metu D.Švažienė spaudai yra sakiusi, kad K.Brazauskienė VRK pristatė kitą rinkimų sąrašą, nei patvirtino partijos taryba. Buvusios rinkimų štabo vadovės teigimu, partiją ketina palikti pusšimtis žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
byra bufetavos partija... O kiti jos nariai, jei pateks į seimą, išbėgios į kitas partijas

Mauglis

Mauglis portretas
Per daug savimi pasitikinti bufetava.Idomu kaip ji be KGB leidimo galejo isidarbinti tame bufete, kur net valytojas patikrindavo.

Aš portretas
manau, kad be reikalo vargstate......
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių