„Kapitolijaus“ savininkai saugo kiemą

Pėsčiųjų takais

„Kapitolijaus“ savininkai saugo kiemą

„Klaipėdos“ skaitytojai susirūpino vienu senamiesčio pereinamuoju kiemeliu, kuris vakare yra uždaromas. Jie dienraščio redakcijai parašė laišką.

„Iki pastatant „Kapitolijaus” parduotuvę, buvo pėsčiųjų takas, jungiantis Pievų Tako ir Manto gatves. Šiuo taku naudojosi ir gretimųjų gatvių pėstieji trumpiausiam susisiekimui su miesto centru. Statant parduotuvę buvo įrengtas tunelis. Tačiau, baigus parduotuvės statybą ir aplinkos bei kiemo tvarkymo darbus, takas buvo aptvertas bendra kiemą juosiančia tvora. Tunelyje ir tvoroje atsirado vartai. Parduotuvės šeimininkai vietoje tako įrengė automobilių stovėjimo aikštelę, kurią užtveria vartais baigiantis parduotuvės darbo laikui. Kartais jie neatidaromi ir dieną. Žmonės priversti blaškytis po kvartalą ieškodami landos, kad patektų į centrinę gatvę.“

„Kapitolijaus“ savininko bendrovės „Bandužiai“ direktoriaus pavaduotojas Rokas Peištaras sakė, kad vartai uždaromi vakare nuo pusės aštuonių iki pusės devynių ryto. Po Jūros šventės keletui dienų kiemą uždarė, nes jis buvo siaubingai priterštas. Bendrovė sutiktų kiemą laikyti atvirą ir naktį, tačiau yra mėgstančių jame šiukšlinti, be to, atidaryti naktį vartai - vagims tikras rojus plėšti čia saugomus automobilius. Pasak R.Peištaro, jau ir dabar todėl, kad mašinų stovėjimo aikštelė yra atvira dieną, bendrovė turi papildomų išlaidų kiemo valymui - apie 600 litų kiekvieną mėnesį. O visa priežiūra kainuoja apie tūkstantį litų per mėnesį. Be to, palikus naktį praėjimą atvirą, dar labiau bus siaubiamos tunelio sienos. Čia tamsiu paros metu gali siautėti plėšikai ir prievartautojai. Bendrovė neturi galimybių čia įrengti tinkamą apšvietimą. Po mėnesio trečiajame „Kapitolijaus“ aukšte žadama įrengti boulingą ir kavinę. Tada bus sustiprinta apsauga ir praėjimas liks atviras iki 24 valandos. R.Peištaro nuomone, kai praėjimas uždarytas, nueiti iš Manto į Pievų Tako gatvę - vingis nedidelis: aplink „Žemaitijos“ kino teatrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių