Į banką viliojo moneta

Į banką viliojo moneta

Į apyvartą išleista proginė Šv.Kazimiero moneta sulaukė didelio kolekcininkų dėmesio. Įsigyti retą pinigą klaipėdiečiai skubėjo nuo pat ankstyvo ryto.

Vakar prie Lietuvos banko Klaipėdos skyriaus driekėsi ilga laukiančiųjų eilė. Žmones viliojo galimybė įsigyti sidabrinę 50 litų monetą, skirtą Šv. Kazimiero 550-osioms gimimo metinėms.

Penkių tūkstančių vienetų tiražu nukaldintas pinigas buvo parduodamas trijų didžiųjų šalies miestų Lietuvos banko kasose.

Pasak Klaipėdos skyriaus valdytojo Evaldo Lukausko, visi uostamiesčiui skirti egzemplioriai buvo parduoti iki vidurdienio. Liko tik rezervuoti išankstiniai užsakymai internetu.

Lietuvos banko ryšių su visuomene skyriaus atstovas Mindaugas Milieška patikslino, kad Klaipėdoje parduota 510 vienetų monetų. Šv. Kazimiero proginės monetos grafinį projektą ir gipsinį modelį sukūrė dailininkas Giedrius Paulauskis, nukaldino bendrovė Lietuvos monetų kalykla. 50 litų vertės pinigą buvo galima įsigyti už 130 litų, o su reprezentacine dėžute – už 150 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių