G. Nausėda: L. Volkovo užpuolimas planuotas, tai – dalis Rusijos provokacijų Lietuvoje

Prezidentas Gitanas Nausėda sako manantis, kad Rusijos disidento Leonido Volkovo užpuolimas Vilniuje buvo planuotas, jį laiko dalimi Rusijos provokacijų Lietuvoje.

„Neabejotina, kad tokie dalykai yra planuojami. Pastaruoju metu padažnėję Lietuvos vėliavos išniekinimai, incidentai su paminklais. Visa tai susideda į bendrą komplektą klausimų, incidentų, kur aiškiai matosi, kad tokie dalykai yra planuojami. Neturėtume stebėtis“, – trečiadienį žurnalistams Paryžiuje sakė šalies vadovas.

„Bet noriu labai aiškiai pasakyti – tarnybos įvertins, ištirs ir, tikiuosi, ras kaltus asmenis. O Putinui galiu pasakyti tik viena – niekas jūsų čia nebijo“, – pridūrė G. Nausėda, kalbėdamas apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Putinui galiu pasakyti tik viena – niekas jūsų čia nebijo.

43-erių L. Volkovas antradienio vakarą užpultas automobilyje prie savo namų Vilniuje.

Suteikus medicininę pagalbą jis gydomas ambulatoriškai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Policija šiuo metu tyrimo plačiau nekomentuoja, tik nurodo, kad tam mestos gausios pareigūnų pajėgos, tiriamos kelios versijos.

Prieš kelerius metus kilus arešto grėsmei L. Volkovas paliko Rusiją ir dabar gyvena Lietuvoje. Anksčiau jis vadovavo žymaus rusų opozicionieriaus Aleksejaus Navalno regioninių štabų tinklui.

Rusijos federalinė įkalinimo įstaigų tarnyba vasario 16 dieną pranešė, kad 47 metų A. Navalnas mirė pataisos kolonijoje Arktyje, kur atlikinėjo 19 metų laisvės atėmimo bausmę. Vakarų valstybių lyderiai teigė, kad už šią mirtį atsakingas V. Putinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Musu prezidentas visai nekompetetingas... Geriau musu piliečiu saugumu rupintusi, nei kažkokio tai kacapo, kuris veltedžiauja čia ir savo gimta šali dergia. Dar turim pavyzdi- Cikanauskiene. Ateis ir jos eile

Anonimas

Anonimas portretas
MANAU TAI ATSAKYMAS Į. CHAMIZMĄ MAŠINŲ SU RUS. NUM ATIMINĖJIMĄ.

vargšas

vargšas portretas
bankomatas jau visai nuo rusofobijos protas nušoko - jaučiasi napoleonu :D
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių