Druskininkų meras kreipėsi į motociklininkus: turi svarbų prašymą

  • Teksto dydis:

Pirmasis pavasario savaitgalis lepino itin gražiu oru ir į gatves išriedėjo motociklininkai. Praėjusį savaitgalį Druskininkų meras Ričardas Malinauskas sulaukė kaip niekad daug druskininkiečių ir kurorto svečių nusiskundimų dėl motociklų keliamo triukšmo ir Kelių eismo taisyklių nepaisymo. Tad jis viešai kreipėsi į motociklininkus ir paprašė elgtis atsakingai ir sąmoningai, kitaip – motociklų eismas kurorte bus uždraustas. LNK žurnalistai pakalbino Druskininkų merą.

„Na, matote, atvažiavimas nelygus atvažiavimui. Galima atvažiuoti gražiai, praleisti laiką, pabūti kurorte, pabendrauti su žmonėmis ir išvažiuoti, o galima atvažiuoti ir tiesiog šėlti, trukdyti kitiems rimtį negražiu važiavimu arba lakstymu po miestą. Be abejo, kyla daug triukšmo, dėl to gavome daug nusiskundimų. Jų buvo ir anksčiau. Dabar, atšilus orui, motociklininkų padaugėjo, matyt, ir vietinių, ir svečių. Todėl norisi sutarti, kad visi gerbtume vieni kitus ir nereikėtų priiminėti draudimų“, – kalbėjo meras.

– Mere, motociklininkų bendruomenė sureagavo į jūsų įrašą socialiniuose tinkluose, teigdama, kad tam tikros grupės nemandagiai besielgiančių arba jaunų motociklininkų neatstovauja visai motociklininkų bendruomenei, klubams. Jų teigimu, reikėtų tiesiog vietoje pažaboti tokius pažeidėjus. Ką jūs apie tai manote?

– Aš, pirmiausia, kreipiausi į bendruomenę, kad bendruomenė būtų supratinga ir perspėtų vieni kitus, jog taip nesielgtų. O pagauti vieną, kitą ar trečią triukšmaujantįjį ir besielgiantį neteisingai yra gana nelengva, tam nėra ir tiek policijos pajėgų, kad kiekvieną sužiūrėtų, jei jie patys negalvos apie tai, kaip elgiasi.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Sakote, esate kantrus žmogus ir ne tas, kuris norėtų uždrausti, bet visgi sulaukėte nusiskundimų. Ar taip buvo ir praėjusį sezoną?

– Nusiskundimų būdavo ir ankstesniais metais, bandydavome kalbėtis. Gal tik šiais metais kreipiausi kiek įmanoma viešiau, kad pasiektų kiekvieną motociklistą, ir tą, kuris čia gyvena, ir tą, kuris atvyksta į svečius, kad įvertintų situaciją ir priimtų tam tikrus sprendimus. Šiandien oras geras, dar kol kas triukšmo negirdėjome ir skambučių negavome. Gal tai suveiks ir to pokalbio pakaks, kad problemos išsispręstų.

– Tai dabar toks savotiškas bandomasis laikotarpis motociklininkams yra duota. Kada nuspręsite, kad vis dėlto reikia uždrausti važinėti motociklininkams Druskininkuose? Ar pagal fiksuotų atvejų, nusiskundimų skaičių?

– Na, manau, situacija parodys, ar mes išgirdome vieni kitus. Žmonės tikrai skambina skundų neišsigalvodami, bet matydami tą problemą. Mūsų miestelis nedidelis ir triukšmo iš miesto centro užtenka, kad jis pasiektų miesto pakraščius arba priešingai. Tad jeigu bus laikomasi elementarios tvarkos, niekas ir nediskutuos apie kategoriškus uždraudimus. Kaip jūs žinote, uždrausta yra ir Birštone, ir kituose miestuose ir centrinėse miesto dalyse. Mes to nenorėtume daryti, bet jei nebus kitos išeities, būsime priversti.

– Paminėjote Birštoną, ten motociklų eismas miesto centre yra uždraustas nuo 22 iki 6 val. Trakuose yra draudžiama tam tikrose teritorijose motociklams važinėti. Kokį jūs modelį taikytumėte Druskininkuose? Ar tai būtų tam tikromis valandomis, dienomis ar tam tikrose teritorijose?

– Manau, būtų diskutuojama apie teritorijas. Miesto centre daugiausia apgyvendinimo, sveikatinimo įstaigų ir didžiausias poilsiautojų srautas, kalbėtume apie tai. O koks sprendimas būtų priimtas, dar negaliu pasakyti. Kol kas mes tiesiog draugiškai, gražiai bandome susitarti, kad visi gerbtume vieni kitus ir ramybę.

– Mere, kaip dėl kitos transporto priemonės – paspirtuko, kuris dažnai įvardijamas kaip dar pavojingesnė transporto priemonė? Ar bus kokių nors ribojimų Druskininkuose? Gal greitis bus ribojamas?

– Na, savivaldybė šiuo atveju nepriiminėja sprendimų. Kaip žinome, Lietuvoje yra apribojimų dėl paspirtuko galingumo, kartu ir dėl greičio. Taip, žmonių nusiskundimų yra, bet reikėtų pasidžiaugti pastuksenant į medį, kad kol kas įvykių nefiksuota. Mes tai stebime, žiūrime, perspėjome ir paspirtukų nuomininkus, ir tuos, kurie turi savo paspirtukus, kad tvarka reikalinga iš visų pusių – tiek iš pėsčiųjų, tiek ir iš važinėjančiųjų paspirtukais.

– Tačiau savivaldybės turi nuspręsti, ar paspirtukams draudžiama važiuoti šaligatviais ar kituose vietose, ar ne. Tai ar Druskininkuose yra kažkokių ribojimų? Ar jie planuojami?

– Ne, nėra ir bent dabar neplanuojama. Neturime šiandien tokios didelės problemos, kad reikėtų ją spręsti kažkokiais draudimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na taip

Na taip portretas
Is uzsienio norim daug ka kopijuoti, bet tik tai kas mums tinka ir patinka.. O kas del triuksmo, tai musiskiai dirbdami uzsienyje kazkodel zino kaip elgtis ir jokiu priminimu nereikia, nes zino, pazeis istatyma ir niekas nesiterlios sumokes bauda, kad mazai nepasirodys.o grizta Lietuvon ir is kart elgesys keiciasi, reiskia reikia keist istatymus, didint baudas !!!tai liecia ir ivairu triuksma buity

Anonimas

Anonimas portretas
Pensininku rojus…

Pabandykite

Pabandykite portretas
Vakaru Europoje prakriokti mocu gyvenamajame rajone,centre! Neuzteks parduoti ta moca,kad issimoketi! Kodel Lietuvoje viskas per 6ikna!? Istisas naktis riaumoja motociklai,automobiliai,tycia perdaryti triuksmui kelti!?? Juk neleistinai pakeista "bolido" konstrukcija! Ju greiciai mieste didesni,nei leistini greitkelyje! Del triuksmo neimanoma atverti langu,nes net uzdarius miegoti neimanoma!!! Tarsa,del "saudymui suderintu" degalu tiekimo sistemu ir perprogramuotu valdymo bloku,svylanciu padangu - beprotiska! Kodel zudomi niekuo deti pilieciai? Vardan kysiu komisarams!? O idomiausia,kad dalis tu "bolidu",diena stovi naujojo Panevezio PK tarnautoju parkinge,Berzu gatveje!!! Ir po tarnybos isriaumoja is ten su visais pasaudymais! Net sklendziu neperjungdami.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių