Dėl naujos stojimo tvarkos gali kreiptis į teismą

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė kreipėsi į švietimo ir mokslo ministrą Gintarą Steponavičių dėl naujų mokslo metų pradžioje priimto sprendimo nuo 2014 metų pakeisti stojančiųjų į aukštąsias mokyklas atrankos kriterijus ir jų eilės sudarymo principus.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierės nuomone, naujovės nebuvo tinkamai išdiskutuotos visuomenėje, sprendimai priimti skubotai, neatsižvelgiant ir neįvertinant, jog tokiu būdu gali būti pažeistas ne tik teisėtų lūkesčių, bet ir vaiko interesų prioritetiškumo principas. Taip pat kreipimesi atkreiptas dėmesys, jog Geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilės sudarymo 2014 metais tvarkos aprašas priimtas galimai nesilaikant Mokslo ir studijų įstatymo nuostatų.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė pasiūlė švietimo ir mokslo ministrui pakeisti priimtą teisės aktą, numatant, jog numatyti stojančiųjų į aukštąsias mokyklas atrankos kriterijai ir jų eilės sudarymo principai būtų taikomi ne anksčiau kaip 2015 metais. Kitu atveju, vaiko teisių apsaugos kontrolierė svarstys galimybę kreiptis į teismą.


Šiame straipsnyje: Edita Žiobienėšvietimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Virgis

Virgis portretas
Bando pasikelti reitingus ir nieko daugiau

Vilė

Vilė portretas
Prie ko cia Žiobiene? Tegu rupinasi nuskriaustais vaikais,o ne studentais.Tikrai kelia reitingus.

Inga Rak

Inga Rak portretas
Staiga prabudo, kai problema jau išspręsta. Jau buvo prieš savaitę paskelbta ir per visus portalus aptarta, jau moksleiviai sugebėjo sušaukti protesto piketą ir policija juos nusifilmuoti stambu planu kiekvieną, kad galėtų terorizuoti. Jau ministras išsigandęs aptarė šią situaciją su aukštųjų mokyklų rektoriais, kad ši tvarka įsigalėtų nuo 2015 metų ir rektoriai sakė aptars, bet iš esmės tam pritarė. Ir išlindo lyg pilypas iš kanapių Žiobienė teismais grasindama... Net juokinga...
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių