Darbo partijos kandidatų sąraše – Rusų sąjungos vadovai

Darbo partijos kandidatų daugiamandatėje apygardoje sąrašo pimosios dvi vietos skirtos partijos pirmininkui europarlamentarui Viktorui Uspaskichui ir Seimo nariui Vytautui Gapšiui.

Pastarieji nekandidatuos vienmandatėse apygardose.Ketvirtadienio vakarą Kėdainiuose posėdžiavusi Darbo partijos taryba patvirtino galutinį kandidatų sąrašą bei partijos rinkimų programą. Ir V.Uspaskichui, ir V.Gapšiui yra pareikšti įtarimai Darbo partijos byloje dėl apgaulingos buhalterijos.

Buvusi Darbo partijos būstinės vadovė Vitalija Vonžutaitė, kuri taip pat įtariamoji Darbo partijos byloje, sieks parlamentarės mandato 13 - uoju numeriu sąraše. V.Vonžutaitė taip pat kandidatuos tik daugiamandatėje apygardoje, nesivaržys vienmandatėje apygardoje.V.Gapšys teigė nesivaržysiąs vienmandatėje, nes yra partijos rinkimų štabo vadovas ir būtų sunku suderinti rinkimų organizavimo krūvį partijoje bei apygardoje.

Rusų sąjungos vadovams Sergejui Dmitrijevui ir Larisai Dmitrijevai DP sąraše atitinkamai skirtos 27 - oji ir 34 - oji vietos, taip pat be vienmandačių apygardų.

V.Gapšys BNS ketvirtadienį po tarybos posėdžio teigė, jog Rusų sąjungos vadovai į sąrašą priimti kaip pavieniai asmenys, o ne kaip dviejų partijų bendradarbiavimo ar sąjungos išdava.

„Plačiau tai paaiškinti galėtų mūsų partijos pirmininkas, mes taip su juo sutarę“, - BNS nukreipė V.Gapšys.

Su V.Uspaskichu ketvirtadienio vakarą BNS susisiekti nepavyko.Vilniaus vicemeras Darbo partijos Vilniaus skyriaus pirmininkas Jonas Pinskus atsidūrė partijos sąrašo paskutinėje - 140-oje vietoje.

Anot V.Gapšio, J.Pinskus, viena vertus, norįs gerai pasirengti rinkimams sostinės vienmandatėje Lazdynų apygardoje, kita vertus - sėkmės atveju neskubąs atsisakyti Vilniaus vicemero posto.„Jis (J.Pinskus - BNS) ruošiasi rimtai dribti vienmandatėje, bet suprantame ir kitą dalyką - jis vicemeras, jei surašysime į pradžią sąrašo, tektų svarstyti dėl vicemero pozicijos, o tai yra svarbios pareigos“, - aiškino V.Gapšys.

Anot jo, jei laimėtų vienmandatėje - J.Pinskus rinktųsi parlamentaro mandatą, atsisakydamas vicemero pareigų.Darbo partijos pirmajame dvidešimtuke - dominuoja dabartiniai parlamentarai, taip pat  - kai kurie į DP gretas įsiliejusios per praėjusius parlamento rinkimus pralaimėjusios A.Paulausko vadovautos Naujosios sąjungos atstovai.

Seimo Audito komiteto pirmininkė L.Graužinienė - 3-čia, Seimo vicepirmininkė Virginija Baltraitienė - 4 - ta, parlamentaras Saulius Bucevičius - 5-tas, buvęs sociailiberalų vadovas A.Paulauskas - šeštas, parlamentaras Valentinas Bukauskas - 7-tas, Viktoras Fiodorovas - 8-tas, parlamentarai Dangutė Mikutienė ir Kęstutis Daukšys – atitinkamai devintoje ir dešimtoje vietose.Antrajame dešimtuke iš eilės rikiuojasi – Vydas Gedvilas, Mečislovas Zasčiurinskas, Vitalija Vonžutaitė, Živilė Pinskuvienė, Šarūnas Birutis, Zita Žvikienė, Vilija Filipovičienė, Valdas Skarbalius, Gediminas Dalinkevičius, Jonas Kondrotas.„Sąrašas įspūdingas, pradedant pirmu numeriu, baigiant paskutiniu. Visi jie yra atsidavę savo šaliai ir nori permainų, kurios pagaliau būtų įgyvendintos, o ne tik deklaruojamos", - DP pranešime cituojamas V.Uspaskichas.

Anot DP vadovo, „partijos rinkimų programa taps pagrindu būsimoms koalicijoms ar partnerystėms“.„Lietuvai reikia vieningų sprendimų, o ne skaidymo. Esame atviri visoms deryboms, konsultacijoms ir tokie išliksime. Sieksime suvienyti teisingai galvojančius ir norinčius dirbti šaliai, o ne sau ar savo partijai asmeniškai. Todėl, kalbėdami apie bendradarbiavimą, remsimės programinėms nuostatomis, o ne ideologijomis“, - apie galimas sąjungas po rinkimų teigė V.Uspaskichas.

Visuomenės nuomonės apklausų duomenimis, jei rinkimai į Seimą vyktų šiuo metu, už Darbo partiją balsuotų maždaug 17-19 proc. respondentų.Darbo partija ir jos ir lyderis V.Uspaskichas yra teisiami vadinamojoje juodosios buhalterijos baudžiamojoje byloje. Prokurorai yra skelbę, kad 2004-2006 metais partijos dokumentuose nefiksuota apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

didžiausias

didžiausias portretas
blogis ir pavojus Lietuvai -- darbo partija. Tai užslėptas ginklas prieš Lietuvos tautą, kas jau kas, o tie visi ruskiai, kurie tos partijos dalyviai ir palaikytojai, lietuviai, išdavę Lietuvą bei lenkai - tik ir laukia savo valandos. Jei mes leisime jiems patekti į seimą, galėsime ir vėl kovoti su autonomiją skelbsiančiais "poliakais", juodųjų buhalterijų vykdytoju "tikru Lietuvos patriotu" "svarščiku," ir kitai Lietuvos priešais. Argi nematote, kokios jėgos braunasi į seimą?

s

s portretas
1 nusikalbi, tai tu blogis kurstai zmonis.

Taigi

Taigi portretas
O kaip kitaip ? Jeigu prie partijos vairo stovi rusas, vokelių ir kontrabandos puoselėtojas. Netgi tais 1995 metais kai visus direktorius reketavo ir mokėjo duokles, Uspaskichas iždidžiai pareiškė, kad jis su daktarų gauja jokių problemų neturi. O tuo laiku pas ji dirbo ekonomistu zmogus, pries tai 5 metus dirbęs JAV. Kokios schemos ten jau buvo užkardytos, tokios buvo diegiamos Lietuvoje. Toks išmestas per duris visada įlips per langą.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių