B.Tarasiukas ragina izoliuoti V.Janukovičių per futbolo čempionatą

Lietuvoje viešintis buvęs Ukrainos užsienio reikalų ministras Borisas Tarasiukas ketvirtadienį paragino Europos Sąjungos (ES) vadovus izoliuoti prezidentą Viktorą Janukovičių per birželį prasidėsiantį Europos futbolo čempionatą.

Interviu BNS opozicijoje esantis politikas sakė, kad Ukrainos valdžia seks panaudoti šį čempionatą, kad „parduotų savo istoriją apie demokratiją Ukrainoje“.

„Mes, opozicija, negalime apsimesti, kad nieko nevyksta Ukrainoje ir kad viskas yra tvarkoje“, - sakė B.Tarasiukas, dalyvaujantis Seime vykstančioje konferencijoje apie demokratiją Rytų Europoje.

„Čempionatas turėtų vykti, bet ES vadovai jokiu būdu neturėtų eiti į kontaktus čempionato paraštėse“, - sakė jis.Kai kurie ES politikai žada boikotuoti futbolo čempionatą Ukrainoje, taip protestuojant dėl valdžios elgesio su kalinčia buvusia premjere Julija Tymošenko.Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso pranešė neketinants vykti į šalį, Austrija taip pat informavo, kad jokie jos ministrai nevyks į Ukrainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių