Auga nepasitenkinimas sveikatos apsauga ir A. Veryga

  • Teksto dydis:

Auga visuomenės nepasitenkinimas sveikatos apsaugos sistema ir sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga, rodo šeštadienį „Lietuvos ryto“ paskelbiami „Vilmorus“ apklausos rezultatai.

Jos duomenimis, teigiamai vertinančių sveikatos apsaugos sistemą per mėnesį sumažėjo šešiais procentiniais punktais: nuo 49,7 procentų spalį iki 43,5 proc. lapkritį.

„Tai yra daug: nors tai nėra žemiausias dydis, bet per trumpą laiką (nukrito) šeši procentiniai punktai“, – sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Ministro A. Verygos reitingas taip pat nukrito: jį palankiai šį mėnesį vertino 19,3 proc. respondentų, kai praėjusį mėnesį jų buvo 23,9 proc.

Sociologo nuomone, augantis visuomenės nepasitenkinimas veikiausiai yra susijęs su kritikuojamais sprendimais receptinių vaistų srityje.

„Nėra abejonių, kad tai yra susiję su receptiniais vaistais, vaistų pirkimu – ta problematika, kuri buvo: čia nukentėjo ir ministras, ir sveikatos apsaugos sistema“, – kalbėjo jis.

Pasak V. Gaidžio, dalis apklausos buvo atlikta dar prieš kylant didžiausiam pasipiktinimui dėl receptinių vaistų, todėl tikėtina, kad tai dar nėra galutinis smukimas.

Nuo lapkričio įsigaliojo naujovė, leidžianti vaistinėse lankytis vadinamiesiems slaptiems pirkėjams. Reaguodami į tai, vaistininkai ėmė iš gyventojų reikalauti receptų vaistams, kuriuos šie buvo įpratę pirkti be recepto.

Seimo opozicija šią savaitę surinko parašus A. Verygos interpeliacijai. Ministro klausiama, kodėl esant finansinėms galimybėms nekyla medikų atlyginimai, įteisinant slaptus pirkėjus vaistinėse neįvertinta, kad kils sumaištis, pakeistas kompensuojamų vaistų sąrašas, į privalomų skiepų sąrašą neįtraukta meningokoko vakcina, taip pat keliami klausimai dėl komandos formavimo, paskyrimų ir t. t.

„Vilmorus“ apklausa atlikta lapkričio 10–19 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jolanta

Jolanta portretas
Sekmes p.Verygai,nors vienas ministras nepabijojo pasipriesinti stipriam vaistininku klanuij,su laiku visi zmones supras kas cia vyksta,gaila kad visi buve bijojo pasipriesinti sitam klanuij. Stiprybes kovojant su klanais.

Jone

Jone portretas
Sėkmės, ministre, palaikom. Interpeliacijos iniciatoriai pajus rinkėjų pyktį per rinkimus - mano balso viena partija jau neteko.

Ministras

Ministras portretas
Tikejosi geru rezultatu savo sprendimais, bet nesitikejo, kad bus toks naivus nesuprantanciu sios sistemos zmoniu pasipiktinimas, o tuo labiau kolegu nepalaikymo. Jam tikrai rupi Lietuvos zmones, bet jeigu taip vertinsim, tai niekada gerai ir negyvensim. Taip ir balsuojam, kaip dabar vertinam ministra, kuris vienas is geriausiu, kada nors buvusiu, dar turejes vilti is esmes po truputi pakeisti musu gyvenima i kokybiskesni.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių