Apklausa: gėjų eitynėms nepritaria 62 proc. lietuvių

Homoseksualų eitynėms nepritaria 62,1 proc. Lietuvos gyventojų, rodo pirmadienį paskelbti apklausos rezultatai.

Tyrimo metu paklausus, ar pritaria vasarą Vilniuje planuojamoms antrosioms homoseksualų eitynėms, teigiamai atsakė 15,2 proc. respondentų, 15,8 proc. sakė neturį nuomonės, penki procentai nurodė apie renginį negirdėję.

Seksualinių mažumų eitynės Vilniuje planuojamos liepos 27 dieną. Vilniaus valdžia išdavė leidimą renginiui Upės gatvėje, bet organizatoriai, norintys žygiuoti Gedimino prospektu, apskundė tokį sprendimą teismui.

Naujienų portalo delfi.lt skelbiamoje apklausoje gyventojų taip pat klausta, ar jie savo aplinkoje pažįsta homoseksualių asmenų. 11,4 proc. patvirtino pažįstantys homoseksualų, 12,8 proc. pasirinko atsakymą „tiksliai nežinau, bet įtariu“, o 71,8 proc. teigė nepažįstantys homoseksualų.

Bendrovė „Spinter“ tyrimai sausio 17-28 dienomis apklausė 1004 Lietuvos gyventojus nuo 18 iki 75 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Netikiu

Netikiu portretas
kad net 38% -pritaria. Na ir priviso gėjų vado IBONKO pasekėjų. Dauginasi, kaip kralikai. Tiesa, mėgintuvėlių pagalba, bet spermą tikriausiai gauna iš vakarų.

Nemanau

Nemanau portretas
nieko,bet kyla itarimas,kad tai panasu i kompiuterini virusa.T.y.uzkreciama.Todel anie ir siekia viesumos.

viduramžiais

viduramžiais portretas
irgi siautėjo maras,cholera ............. bet sutvarkius miestų infrastruktūrą,pravedus kanalizaciją,pradėjus masiškai diegti skiepus viskas okey ...........
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių