VRK kreipėsi į prezidentą dėl jo siūlymo išgerti su rinkėjais kavos, fiksuoja pažeidimus

Išgerti kavos kai kuriems parašus atidavusiems rinkėjams pažadėjusiam prezidentui Gitanui Nausėdai Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) priminė nuostatas dėl dovanų balsavimo metu, o kava taip pat laikoma dovana.

Vos išdavus parašų rinkimų lapus VRK jau sulaukė pranešimų dėl kandidatų į prezidentus elgesio, tarp jų ir dėl G. Nausėdos siūlymo išgerti kavos.

„Gavę užklausas rinksime informaciją ir tada bus sprendžiama dėl tyrimo pradėjimo, o tik tai pasirodžius šiai informacijai viešoje erdvėje buvo kreiptasi į kandidatą, primenant rinkimų kodekso nuostatas dėl dovanų balsavimo metu ir renkant parašus“, – LRT radijui penktadienį sakė VRK pirmininkė Lina Petronienė.

„Kava yra materialinė nauda, nebent rinkėjas pats susimoka“, – teigė ji.

Kava yra materialinė nauda, nebent rinkėjas pats susimoka.

Ketvirtadienį feisbuke G. Nausėda skelbė išgersiantis kavos su keletu asmenų, kurie padės už jį parašą.

„Mielai išgerčiau kavos su ja ar juo, kuris už mane pasirašys: 5000-tasis, 7500-tasis, 10000-tasis, 15000-tasis, 20000-tasis. Jeigu būtent Jums pavyko taip pasirašyti, atsiųskite tai fiksuojančią ekrano nuotrauką info@prezidentasnauseda.lt ir pakviesiu Jus susitikti prie kavos puodelio. Nuoširdžiai pakalbėsime ir apie knygas, ir apie krepšinį, ir apie Lietuvos ateitį“, – feisbuke skelbė G. Nausėda.

VRK pirmininkė teigia, kad komisija yra gavusi nemažai skundų ir pranešimų dėl pastebimų įvairių pažeidimų – nepažymėtos reklamos, jos dalinimosi socialiniuose tinkluose.

„Tarkime, kad politinė reklama internete apmokėta buvo nepažymėta arba tretieji asmenys apmoka politinę reklamą, politinės partijos apmoka kandidatų reklamą ir panašiai. Tie atvejai yra tiriami“, – teigė L. Petronienė.

Kandidatams į prezidentus ėmus rinkti parašus, VRK taip pat kviečia saugotis sukčių, kurie ėmė siųsti žinutes su nuorodomis padėti parašą už kandidatą. VRK pabrėžia, kad neturi gyventojų kontaktų ir pranešimų nesiunčia.

Parašus kandidatai į prezidentus gali rinkti iki kovo 28 dienos. Juos dar pirmą dieną elektroniniu būdu surinko Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė premjerė Ingrida Šimonytė.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Na žinote, - už puodelį kavos tikrai, kad nepasirašyčiau ir nebalsuočiau už jį..... Tai labai žeminantis pasiūlymas .... -- Nejau rinkėjai verti tik PUODELIO KAVOS. - O jis išrinktas - jau balsavau už jį, bet jis tik savo malonumus tenkina visų rinkėjų sąskaita... Jokios gerovės PENSININKAMS nesukūrė... Pasirenka keletą -monių, paglosto galveles žada GEROVĘ, bet jos kaip nėra, taip nėra.. O jis pats su savo ponia mėgaujasi prabanga --- Todėl siūlyti KAVOS puodelį su juo išgerti yra pažeminimas ...

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
O tai naujiena! Aš irgi dažnai pavaišinu kava iš minimalios algos! O prezidentas žinome kiek gauna - kodėl negali pavaišinti savo piliečių?

Tai kad gal geriau

Tai kad gal geriau portretas
Kokį bambalį stipraus alaus...kaip užpiskis darė, tuomet snarglyno pagalba garantuota
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių