Seimas neuždraudė partiniams VMI specialistams tirti partijų finansavimą (atnaujinta)

Parlamentarai nesutiko uždrausti Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) darbuotojams, kurie yra politinių partijų nariai, tirti su partijų ar politinių kampanijų finansavimu susijusius atvejus.

Seimas antradienį atmetė atitinkamas Seimo Antikorupcijos komisijos vadovo liberalsąjūdiečio Vitalijaus Gailiaus siūlytas Mokesčių administravimo įstatymo pataisas. Už tai balsavo 55 Seimo nariai, prieš - 27, o susilaikė 14.

Parlamentaras siūlė, kad VMI tarnautojai - politinių partijų ar organizacijų nariai - negalėtų administruoti mokesčių, atlikti mokestinių tyrimų bei patikrinimų, kai jie susiję su Politinių partijų ir kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo įgyvendinimu.

Seimo Ekonomikos komiteto narys konservatorius Jurgis Razma tikino, kad pataisos yra reikalingos - jos neleistų į partijų finansavimo patikras kištis partiniams VMI darbuotojams.

„Manau, kad tų atvejų čia yra tikrai labai mažai, tikrai nebūtų jokios praktinės problemos, kad toks draudimas būtų įteisintas. Vienu atveju, jeigu savo partijos kokias nors finansines problemas nagrinės žmogus, būdamas partijos nariu, tai ar tikrai pajėgs objektyviai pažiūrėti“, - teigė J.Razma.

Biudžeto ir finansų komiteto narys socialdemokratas Antanas Nesteckis pareiškė, kad  norint įtvirtinti V.Gailiaus siūlomą draudimą, reikėtų keisti kelis kitus teisės aktus, pavyzdžiui, Valstybės tarnybos įstatymą, kuris dabar nereikalauja valstybės tarnautojams nurodyti savo partiškumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesusipratelis

nesusipratelis portretas
Supratau, kad seimas suinteresuotas, kad savi tyrejai dalyvautu savo partiju neskaidrios veiklos tyrime.

nesusipratelis

nesusipratelis portretas
Supratau, kad seimas suinteresuotas, kad savi tyrejai dalyvautu savo partiju neskaidrios veiklos tyrime.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių