Renkant Lietuvos atstovus į Europos Parlamentą balsavo ir 228 užsieniečiai

  • Teksto dydis:

Sekmadienį šalyje vykusiuose rinkimuose į Europos Parlamentą (EP) Lietuvos atstovus rinko ne tik lietuviai, bet ir 228 užsieniečiai, antradienį pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Pasak VRK, iš viso teisę rinkti europarlamentarus Lietuvoje turėjo 7 tūkst. 60 asmenų. Visiems jiems dar vasario mėnesį komisija išsiuntė priminimus apie šią galimybę. Prašymus įrašyti į rinkėjų sąrašus pateikė 348 rinkėjai, o balsuoti atvyko 228.

Remiantis VRK duomenimis, aktyviausiai balsuoti Lietuvoje teise naudojosi Vokietijos (53), Lenkijos (46), Latvijos (22), Prancūzijos (18), Italijos (17) ir Nyderlandų (11) piliečiai.

2019 m. vykusiuose rinkimuose į Europos Parlamentą Lietuvoje balsavo apie 300 ES valstybių narių piliečių.

ELTA primena, kad sekmadienį Lietuvoje vyko penktieji EP rinkimai. Šiemet kandidatų sąrašus į EP kėlė 14 politinių partijų ir viena koalicija.

Visgi šie rinkimai buvo vieni pasyviausių – savo pilietinę valią atėjo išreikšti vos 28,35 proc. rinkėjų.

Renkant europarlamentarus prieš penkerius metus, 2019-aisiais, bendras aktyvumas siekė 53,43 procento. Tiesa, tuomet EP rinkimai vyko kartu su prezidento rinkimų antruoju turu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš  portretas
truputį nesupratau. "Pasak VRK, iš viso teisę rinkti europarlamentarus Lietuvoje turėjo 7 tūkst. 60 asmenų." Tai tiek užsieniečių turi dvigubą, t.y. ir Lietuvos pilietybę ?

Bardakas

Bardakas portretas
Kokie po paraliais dar uzsienieciai? Dar betruko, kad i seima prades rinkti visokie suvaziave papuasai.,.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių