Lenkijos nepriklausomybės 100-mečio iškilmėse D. Grybauskaitė apdovanojo prezidentą

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Lenkijos Nepriklausomybės 100-mečio proga šios šalies prezidentui Andrzejui Dudai įteikė dovaną - herbinio koklio su Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Lenkijos Karalystės herbais Vyčiu ir Ereliu repliką.

D. Grybauskaitė Varšuvoje dalyvauja devynių Baltijos ir Vidurio Europos šalių viršūnių susitikime ir Lenkijos nepriklausomybės 100-mečiui skirtose iškilmėse, kurių metu istoriniuose Belvederio rūmuose pasirašė simbolinėje Nepriklausomybės knygoje.

Įspūdingas archeologinis radinys, pagamintas prieš 400 metų Žygimanto Vazos laikais, rastas tyrinėjant LDK valdovų rūmų vietą. Ant jo paviršiaus taip pat pavaizduotas Vazų dinastijos herbas. Tai, pasak prezidentės, gražus Lietuvos ir Lenkijos bendros istorijos, draugystės ir tvirtų ryšių simbolis.

Suvienytos istorijos ir meilės laisvei, Lietuva ir Lenkija šiemet švenčia savo valstybingumo šimtmečius. Per pastarąjį amžių drąsiai įveikusios sunkiausius išbandymus, nepalaužtos totalitarinių režimų ir represijų, abi tautos šiandien sėkmingai kuria naują savo valstybių istoriją, bendromis jėgomis siekia užtikrinti savo žmonių gerovę ir saugumą, rašoma Prezidentūros pranešime.

Penktadienį vakare prezidentė taip pat dalyvaus iškilmingame Lenkijos Nepriklausomybės 100-mečio koncerte senajame Karališkajame teatre.

Tradiciškai Lenkijos Nepriklausomybės diena minima lapkričio 11-ąją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

@artnie

@artnie portretas
Czy mogę wykorzystać zdjęcie nr. 2 do sympatycznego mema? Ar galiu naudoti nuotrauką Nr 2 gražiam memei?

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
D.GRYBĘ - MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių