G. Nausėda tikisi Briuselyje susitikti su D. Tusku

Į Briuselį trečiadienį atvykęs prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė besitikintis čia surengti dvišalį susitikimą su naujuoju Lenkijos premjeru Donaldu Tusku, taip pat dalyvausiančiu Europos Sąjungos (ES) šalių vadovų posėdyje.

„Aš manau, kad tikrai tokios galimybės, turint omenyje, kad mes čia būsime vienoje patalpoje ir bendrausime tiek formaliai, tiek neformaliai, tokios galimybės (susitikti – BNS) bus“, – žurnalistams Briuselyje sakė G. Nausėda.

„Žinoma, aptarti tokio fragmentiško susitikimo metu visas detales ir techninius klausimus mūsų valstybių tarpusavio santykių bus gana sudėtinga, bet tikrai manau, kad tas dvišalis (...) susitikimas tikrai įvyks“, – pridūrė jis.

Naujoji D. Tusko vadovaujama Lenkijos Vyriausybė prisiekė trečiadienį.

Jis jau yra buvęs Lenkijos premjeru 2007–2014 metais, tačiau tuo metu dvišalius santykius temdė nesutarimai dėl Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ investicijų Lietuvoje ir lenkų tautinės mažumos padėties.

Žurnalistams atkreipus į tai dėmesį, G. Nausėda atsakė: „Nereikia taip gąsdintis“.

Jis atkreipė dėmesį, jog jau buvo kartą susitikęs su D. Tusku, kai 2019 metais pradėjo eiti prezidento pareigas, o tuometinis Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas baigė savo kadenciją.

D. Tusko vadovaujama koalicija Lenkijos valdžioje pakeitė dešinąją partiją „Teisė ir teisingumas“ (PiS).

EVT kelias artimiausias dienas kalbėsis dėl tolesnės Vakarų Balkanų šalių europinės integracijos, spręs, ar pradėti derybas dėl narystės Bendrijoje su Ukraina ir Sakartvelu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių