ES transporto ir aplinkos ministrai diskutuos, kaip mažinti taršą

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos transporto ir aplinkos ministrai Amsterdame diskutuos, kaip mažinti aplinkos ir transporto taršą. Neformalioje transporto ministrų taryboje ketvirtadienį Amsterdame dalyvausiantis Lietuvos susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas teigia, kad bus diskutuojama apie transporto inovacijas, pavyzdžiui, elektromobilių infrastruktūros plėtrą.

„Apsikeisime nuomonės, kalbėsime apie inovacijas. Pavyzdžiui, apie bepiločius automobilius ir nulinę CO2 emisiją“, - BNS sakė A.Šliupas.

Vienas būdų mažinti anglies dvideginio emisiją yra elektromobiliai, tačiau ekspertai kritikuoja Lietuvą, kad ji infrastruktūros plėtros beveik neskatina. A.Šliupas pripažino, kad šioje srityje reikia dar daug nuveikti.

„Ten tikrai nuveikti dar daug yra ką, ir elektromobilių naudojimas miestuose yra vienas pagrindinių elementų, kalbant apie emisiją. (...) Galiu pripažinti, kad į tai žiūrima fragmentiškai, tačiau tai nėra vien tik Susisiekimo ministerijos klausimas ir už visas ministerijas kaip Finansų, negaliu kalbėti. Tačiau taip, šį klausimą ateityje reikės spręsti“, - teigė viceministras.

Neformalioje aplinkos taryboje dalyvaus Lietuvos aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių