Naujasis ūkio viceministras darbą pradės kovo 1 dieną

Ūkio ministerija patikslino, kad buvęs Vilniaus universiteto kancleris ir sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gediminas Miškinis ūkio viceministro pareigas pradės eiti kovo 1 dieną.

Anksčiau buvo skelbta, kad G. Miškinis darbą pradės vasario 20 dieną.

G. Miškinis bus atsakingas už ministerijos veiklos efektyvinimą ir vidaus procesų optimizavimą.

G. Miškinis pernai pradėjo dirbti Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju ir buvo atsakingas už viešosios tvarkos, administracinių pažeidimų, energetikos, aplinkosaugos ir kitus projektus. Rudenį, po pusantrų metų darbo, pasitraukė iš Vilniaus universiteto kanclerio pareigų.

Nuo 1996-ųjų iki 2002 metų jis jau yra dirbęs ūkio viceministru, vėliau - ministerijos valstybės sekretoriumi bei kancleriu.

Ūkio viceministrais jau dirba Gintaras Vilda, atsakingas už inovacijas, bei Marius Skuodis, atsakingas už investicijas ir eksportą. Ketvirtojo viceministro, kuris bus atsakingas už informacines technologijas, ministerija dar neatskleidžia.

Ketvirtuoju ūkio viceministru taps E. Čivilis

Ūkio ministrui Virginijui Sinkevičiui baigus formuoti komandą, ketvirtuoju viceministru dirbs Elijus Čivilis. Jis bus atsakingas už valstybės informacinių išteklių infrastruktūros konsolidavimą ir valdymo optimizavimą.

„Praėjusių metų pabaigoje Ūkio ministerijai pavesta užduotis iki 2019 metų perimti valstybės IT ūkio ir informacinės plėtros politikos formavimą, tad naujam viceministrui patikėta gana sudėtinga užduotis. Dėl to naujojo viceministro patirtis tarptautinėse korporacijose ir žinių bagažas leis žengti tvirtus žingsnius mažinant valdymo išteklius ir stiprinant šalies skaitmeninės ekonomikos politiką“, - teigia ūkio ministras V. Sinkevičius.

E. Čivilis beveik 10 metų ėjo įvairaus lygmens vadovaujamas pareigas IBM padaliniuose Lietuvoje, Danijoje ir Airijoje, dirbo „Alna Software“ direktoriumi. Pastaruoju metu ėjo viešųjų ir finansų sektorių atstovo pareigas „IBM Lietuva“.

E. Čivilis baigė ekonomikos bakalauro studijas Vilniaus universitete ir Tarptautinio verslo vadybos magistro studijas Warwick Business School (Anglija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių