D. Grybauskaitė: Rusija turi visus terorizmo požymius

  • Teksto dydis:

Dėl veiksmų Ukrainoje Rusija turi visus terorizmo požymius, sako Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Mes visi matome, kad mūsų kaimynė, Ukrainos kaimynė, elgiasi taip, kaip neturėtų elgtis kaimynė, valstybė, kuriai svarbu tarptautinė teisė ir tarptautiniai įsipareigojimai bei jos pačios pasirašyti susitarimai. Matome, kad šiandien Rytų Ukrainoje yra Rusijos kariuomenė, Rusijos kariai, tuo tarpu kai pati valstybė tai atvirai meluodama neigia. Valstybė, kuri nurodo savo kariams nusiimti atpažinimo ženklus, kuri įveda kariuomenę ir sunkiąją ginkluotę be atpažinimo ženklų - tokia valstybė turi visus tarptautinio terorizmo požymius. Tiek galiu pasakyti“, - penktadienį per bendrą spaudos konferenciją su NATO generaliniu sekretoriumi sakė Lietuvos prezidentė.

Tuo tarpu Rusijos politikų pareiškimų dėl diplomatinių santykių nutraukimo ir jos pačios atžvilgiu išsakytų pastabų dėl retorikos D.Grybauskaitė nekomentuoja. „Nei Lietuvos pareiškimų - atskirų politikų, nei kitų šalių (politikų pareiškimų) nekomentuoju“, - penktadienį pareiškė D.Grybauskaitė.

Oficialus Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovas Aleksandras Lukaševičius ketvirtadienį pareiškė, kad Lietuvos prezidentės D.Grybauskaitės retorika pranoksta labiausiai ekstremistinius Kijevo pareiškimus, jog jai reikėtų numaldyti „savo komjaunuolišką įkarštį“ ir „nebekompleksuoti dėl savo sovietinės praeities“.

„Būtų gerai, jei Lietuvos prezidentė pašvelnintų savo „komjaunuolišką įkarštį“, nekompleksuotų dėl savo „sovietų praeities“, kuri, matyt, priverčia ją būti „šventesne už Romos popiežių“, - pareiškė A.Lukaševičius.

„Viskas, ką ji kalba, ne padeda, o atvirkščiai, tik apsunkina sprendimų paiešką sureguliuoti Ukrainos krizę. Daugelio šalių sveikai mąstantys politikai, kurie nesistengia patikti marginalams, o iš tiesų yra sunerimę dėl situacijos Ukrainoje, padėtimi Europoje ir pasaulyje, vadovaujasi kitokiu, atsakingu požiūriu“, - teigiama pareiškime, kuris skelbiamas Rusijos URM interneto svetainėje.

Rusijos Dūmos komunistų frakcijos vienas vadovų Nikolajus Kolomeicevas pareiškė, kad Rusija privalo reaguoti į „chamiškus Lietuvos prezidentės pareiškimus“ ir pasiūlė Užsienio reikalų komitetui parengti pareiškimą, o galbūt jau pateikti ir sprendimą dėl sankcijų pritaikymo Lietuvai arba diplomatinių santykių nutraukimo.

Taip Rusijos URM ir politikai reagavo į ketvirtadienio D.Grybauskaitės interviu LRT radijui. Jam Lietuvos vadovė pareiškė, kad nesustabdžius Rusijos Ukrainoje, agresija gali išplisti Europoje, Rusiją ji pavadino teroristine valstybe.

Ukrainos valdžia ir NATO teigia, kad Rusija ir ginklais, ir kariais remia separatistus Ukrainos Donecko ir Luhansko srityse. Tuo metu Rusija tokius kaltinimus oficialiai neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uždrausta istorija

Uždrausta istorija portretas
TERORAS,GENOCIDAS: Russia 1932-1933 killed 11 million people in Ukraine. SOS Europe! HOLODOMOR – 80 krūvinos paslapties metų: NKVD-KGB „Holodomor“ ginkluotos ,,akcijos" metu, 1932-1933 metais, turtingiausiose juodžemio srityse Ukrainoje numarino badu 11 milijonų ukrainiečių valstiečių. Genocidas neturi senaties termino. Platinkime šią informaciją.

ZOMBIAMS

ZOMBIAMS portretas
Uždrausta istorija: Ичкерия. Убит 250001 чеченец. Yбиты тысячи детей. Kak предотвратить геноцид, государственный терроризм? Teroristai Kremliuje - visa melo ir blogio imperijos istorija yra žudymai,žudymai,terorizmas. Zombiai mano kitaip...

lionka

lionka portretas
Durniu laivas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių