Atsiskaitymo grynaisiais ribojimas – kova su šešėliu?

Grįžti į straipsnį

Audra

Audra portretas
Japonijoje grynieji veikia kaip veike ir tame problemu nekyla. Zmogus dar turi normalu supratima apie pinigus, o ne korteles, mistika atsirise nuo gyvenimo. Seimo nariai sovo seseli te panaikina, saule is ju tikrai nesviecia

Valstiečiai,

Valstiečiai, portretas
Atsipeikėkit, ką jūs čia sugalvojot - vergovinę santvarką įvesti? Atsiskaitymai be grynųjų - visi būsime užsienio kapitalo bankų priklausomybėje? Juk tos šalys, kuriose mažiausias šešėlis, būtent, niekada jokių ribojimų atsiskaitymais grynais netaikė, o ten kur yra tie ribojimai - šešėlis didžiausias- vadinasi tai nieko nelemia. Stiprinkit kontrolę, iš kur tos kontrabandinės cigaretės atsiranda- iš dangaus juk nenukrenta- atkeliauja per muitines? Įstatymuose nepalikit spragų nelegaliam verslui - negi jūs to nesuprantat? O nelegaliam verslui tie draudimai dzin, ir toliau atsiskaitinės grynaisiais, kaip juos sukontroliuosit? Niekaip. Tik pasityčiosit ir pridarysit nuostolių bei apsunkinsit veiklą legaliam verslui.

Nul'ė

Nul'ė portretas
Atrodo, kad valdžios vyrai nesupranta tik riboti grynuosius neužtenka. Reikalingi ir kontrolės veiksmai. O kontrolės visiškai nebėra.

...

... portretas
Grąžinkit PVM mokantiems kortele, ir problemos nebeliks.

>

> portretas
Manau is musu atimami(vagiami-plesiami) pinigai.Jei ,"jie",taip,"kovoja su "seseliu",tai VISI bankose PILIECIU atliekami finansiniai "reikalai"(pavedimai-mokejimai-imokos-ismokos-kaupimas) PRIVALO buti nemokami.

zygmas

zygmas portretas
kada baigsis represijos,draudimas alui,draudimas gryniems pinigams,nei vienoje ,europos valstybeje,nera tokiu nesamoniu...gal dar seksa,su zmona,apmokezdins...

Ne

Ne portretas
Tai ne kova su šešėliu, o dar vienas žingsnis policinės valstybės ir visiško grynųjų išstūmimo link; blogiausia, kad šiuo atveju bankų interesas užvaldyti visus pinigus sutampa su valstybės interesu kontroliuoti viską ir visus, gal net nurodinėti, ką pirkti, kaip jau buvo prie Smetonos su privalomu žąsų pirkimu. Kam tūkstančiai menki pinigai, tie jau dabar barteriu atsiskaitinėja, tik eiliniams žmogeliams barteris neprieinamas, todėl panaikinus grynuosius labiausiai nukentės būtent jie. Jei spausdinanti pinigus valstybė laiko grynus pinigus neteisėtais, tai gal reikia teisti valstybę už pinigų klastojimą?

Taigi

Taigi portretas
Tik bankų pelnų didinimas. Juk šešėlis, narkotikai ir toliau atsiskaitinės grynaisiais, ten juk jokios kasos apskaitos ir nėra. O sukčiams rojus - paims prekes ir nesulauksi atsiskaitymo per banką iš viso, ar Šapoka atsakys už tokius nuostolius iš savo kišenės?

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Tai parama bankams...

Galerijos

Daugiau straipsnių