Amerikiečių portalas: D. Grybauskaitė – tarp reikšmingiausių Europos politikių

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė yra tarp didžiausią politinį vaidmenį Europoje šiuo metu atliekančių moterų, skelbia amerikiečių naujienų portalas globalpost.com.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė yra tarp didžiausią politinį vaidmenį Europoje šiuo metu atliekančių moterų, skelbia amerikiečių naujienų portalas globalpost.com.

Minint Tarptautinę moters dieną portalas paskelbė, kad Vokietijos kanclerė Angela Merkel yra galingiausia Europos moteris, tačiau pažymėjo, kad yra ir kitų reikšmingų politikių, ir paskelbė penkias mažiau žinomas, tačiau pasižymėjusias moteris.

Į šį penketuką D.Grybauskaitė pirmiausia pateko dėl savo stiprios kritikos Rusijos atžvilgiu.

„Turinti juodą karate diržą ir mokanti penkias kalbas, 59-erių D.Grybauskaitė yra viena stipriausių Europoje Rusijos lyderio kritikų dėl Ukrainos pasiglemžimo“, - pažymi portalas.

Jis primena Lietuvos vadovės pareiškimus, kuriais ji Rusiją yra pavadinusi teroristine valstybe, ir sako, kad tai yra drąsu 3 milijonus gyventojų turinčiai šaliai, kuri ribojasi su Rusija ir plėtoja su ja verslo ryšius. Be „nepaklusnių“ kalbų D.Grybauskaitei skiriami nuopelnai už suskystintų gamtinių dujų terminalą mažinant energetinę priklausomybę nuo Rusijos, taip pat už iniciatyvą vėl į kariuomenę kviesti šauktinius.

Penketuke taip pat yra eurokomisarė Cecilia Malmstrom (Sesilija Malmstriom), Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen (Ursula fon der Lejen), Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon (Nikola Sturdžen) ir Ispanijos vicepremjerė Soraya Saenz de Santamaria (Soraja Saens de Santamarija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
tarp 15 durniausių ji pirmoji

tam cha cha cha

tam cha cha cha portretas
pažiūrėk į savo žmoną, motiną ar seserį ir papasakok, kaip atrodo tavo karvės. Bus įdomu paklausyti.

cha cha cha

cha cha cha portretas
karve su labai ilgu lieziuviu.Tik lietuviam kokia nauda is to?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių