Aiškinsis, ar V. Juozapaičio jubiliejinis koncertas yra suderinamas su parlamentaro veikla

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nusprendė aiškintis, ar jubiliejinį mokamą koncertą organizuojantis Kultūros komiteto pirmininkas konservatorius Vytautas Juozapaitis nepažeidė Seimo statuto.

Į komisiją su prašymu išsiaiškinti, ar V. Juozapaičio veikla suderinama su Seimo nario pareigomis, kreipėsi Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis.

„Pasirodė informacija, kad Vytautas Juozapaitis šių metų gruodžio 22 dieną 19 valandą Valdovų rūmuose rengia savo jubiliejinį koncertą. Atsižvelgiant į tai, kad koncertas yra mokamas, kolegai kyla pagrįstų abejonių, ar Seimo narys nepažeidė Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Seimo statute įtvirtinto draudimo gauti bet kokį kitą atlyginimą ir užsiimti bet kokia kita veikla“, – parlamentaro kreipimąsi įgarsino komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė.

„A. Mazuronis pažymi, kad V. Juozapaitis, būdamas Seimo nariu, rengia jau ne pirmą koncertą ir tai dar labiau verčia abejoti, ar tokia veikla neperžengia Seimo nariams statute įtvirtintos veiklos ribų, prašo mūsų išsiaiškinti“, – pranešė komisijos pirmininkė.

Tyrimą nutarta pradėti bendru komisijos narių sutarimu.

ELTA primena, kad Seimo Kultūros komiteto pirmininkas V. Juozapaitis prieš Kalėdas planuoja surengti jubiliejinį koncertą.

Diskusijos dėl V. Juozapaičio koncertų Seime užverda ne pirma kartą. Parlamento opozicijos atstovai jau anksčiau teigė, kad konservatoriaus kūrybinė veikla yra nesuderinama su Seimo nario pareigomis ir panašėja į normalų darbą.

Konstitucija Seimo nariui draudžia užsiimti papildomomis veiklomis, išskyrus kūrybinę veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagailėkime

Pagailėkime portretas
Palikime ramybėje išties dorą lietuvį. Kodėl kai kam kyla noras būtinai šį žmogų užpjudyti negyvai, kaip kartais daro kai kurie kai kuriuose kraštuose užmėtydami akmenimis.

Virgilijus \\\\\.../////

Virgilijus  \\\\\...///// portretas
Aš geriau karvės bezdėjimo klausyčiaus,nei to nevykėlio žviegimo.

M

M portretas
Kam sedi tame seime,jokios naudos.Tegul eina ir dainuoja.Iš kur pas konservatorius tiek arogancijos,neapykantos ,sarkazmo kitiems,tiems kas ne su jais.Mildazytė būdama seimo nare,kazką organizavo,tai kiek triuksmo.O cia tyli.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių