Švenčių nuotaika aplankė prezidentūrą

Žaismingu protų mūšiu prezidentūroje vakar pasitiktas Kalėdų laikotarpis. Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su visažiniu Gustavu vaikams pateikė klausimų apie Lietuvos istoriją, o paskui įžiebė pirmąją oficialią Kalėdų eglę šalyje.

"Kokiame mūšyje ir kada Kryžiuočių ordinas patyrė didžiausią triuškinamą pralaimėjimą?", "Kada buvo išleistas įsakymas steigti Lietuvos kariuomenę?", "Kelintais metais seniai seniai rašytiniuose šaltiniuose pirmą kartą paminėtas Vilnius?" – vaikų kamantinėjo Prezidentė kartu su televizijos laidų vedėju Audriumi Rakausku-Gustavu.

p>Kartais šalies vadovė juokais papriekaištaudavo Gustavui dėl per sudėtingai formuluojamų klausimų vaikams.

Po kelias minutes trukusios viktorinos prezidentūros atstovus ir vaikus iš Utenos, Anykščių, Kauno, Radviliškio miestų ir Vilniaus rajono savo pasirodymu džiugino vaikų iš Utenos muzikinis kolektyvas.

Kai Prezidentė simboliniu mostu įžiebė pirmąją Kalėdų eglę Vilniuje, renginį nuskaidrino mergaičių choro "Liepaitės" atliekama Kalėdų giesmė.

Vėliau vaikus itin sudomino olimpietis Virgilijus Alekna. Jis vaikams davė net pačiupinėti diską ir pažiūrėti jo aukso medalius.

"Bet iki dvidešimties metų buvau toks pat kaip ir jūs. Daug laiko skirdavai knygoms skaityti. Bibliotekoje pradėjau lankytis gana anksti. Manau, kad pirmoji knyga, kurią iš jos pasiėmiau, buvo apie Mikę Pūkuotuką. Taip pat mėgau skaityti knygas apie indėnus", – vaikams pasakojo V.Alekna.

Jis ragino vaikus domėtis knygomis ir semtis iš jų įkvėpimo didiems darbams.

Skaityti renginio svečius skatino ir alpinistas alpinistas Vladas Vitkauskas. Kitaip nei kiti šventės dalyviai alpinistas buvo pasipuošęs ne puošniu kostiumu, o alpinisto apranga. Jis vaikams parodė ir vėliavą, kokią palikdavo savo pasiektose aukštikalnėse. Ji ypatinga tuo, kad ant jos išsiuvinėtos visų žemynų aukščiausios viršukalnės.

Jis pasakojo, kad visuomet mėgo skaityti knygas apie keliones. Kaip ypatingą kūrinį jis paminėjo knygą "Sniegynų tigras", kuri padrąsino alpinistą kopti į aukščiausią Žemės kalną.

"Vis dėlto ne šie kalnai yra svarbiausi. Svarbiausi yra gyvenimo kalnai. Kaip jais kopti, galite paskaityti knygose", – įkvepiančiai kalbėjo V.Vitkauskas.

Renginį vedė Andrius Rožickas. Savo muzika džiugino grupė "Liūdni slibinai", Jurga Šeduikytė ir Vidas Bareikis.

Beje, dar prieš eglutės įžiebimą Prezidentė pati su vaikais kūrė knygą iš daugybės nuotaikingų piešinių.

Simboliniu renginiu prezidentūroje pradedama antrus metus iš eilės rengiama akcija "Knygų Kalėdos". Šiais metais ji kviečia papildyti mokyklų bibliotekas naujomis knygomis.

Akcijos idėja kilo pernai, kai Prezidentė gavo 300 vaikų iš Šiaulių laišką, kuriame jie prašė knygų. Pernai akcijos rengėjai parėmė viešąsias bibliotekas, o šiemet nuspręsta padėti mokyklų bibliotekoms. Tikimasi surinkti tiek knygų, kad jų pakaktų visoms šalies mokykloms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių