N. Rekašiūtė prabilo apie seksualinį priekabiavimą: prie manęs išsitraukė penį

  • Teksto dydis:

Pasaulį, o kartu ir Lietuvą, purtant seksualinio priekabiavimo skandalams, šia opia tema vis drąsiau pasisako ir lietuvaitės. Šį kartą prabilo ir fotografė Neringa Rekašiūtė.

„Prieš 6 metus Londone darbo pokalbio metu prie manęs savo penį išsitraukė žymus fotografas. Aš pabėgau: buvau išsigandusi ir patyriau didelį šoką“, – socialiniame tinkle „Facebook“ sekmadienio vakarą rašė žinoma moteris. Fotografė prisipažino, kad į policiją nuėjo tik po trijų metų. 

„Kodėl? Ogi todėl, kad ši visuomenė moko mergaites, kad jos visada yra kaltos, kad jos provokuoja vyrus ir kad vargšeliai nemoka valdytis. Dar todėl, kad Lietuvoje nėra lytinio švietimo ir vien paaiškinti policijos pareigūnui tai, kas tau nutiko, yra beprotiškai sunkus dalykas – tai verčia vėl išgyventi situaciją, kurią tesinori pamiršti ir palaidoti tolimoje atminties bedugnėje“, – mintis dėstė N. Rekašiūtė.

Tai verčia vėl išgyventi situaciją, kurią tesinori pamiršti ir palaidoti tolimoje atminties bedugnėje.

Reaguodama į šeštadienį aktorės, kino koloristės Julijos Steponaitytės mestus kaltinimus režisieriui Šarūnui Bartui, fotografė pasibaisėjo interneto komentatoriais. „Kokiu buku reikia būti, kad galvotum, jog moteriai yra paranku meluoti apie priekabiavimą viešai. Ką galima iš to išlošti? Tik tokią panieką, kurią drabsto komentatoriai? Ar spengiančią tylą ten, kur kitais atvejais kurstomas didžiausias triukšmas? Nežinau, kokiu sadomazochistu reikia būti, kad norėtum gauti dėmesio tokiu būdu. Julija prakalbo, nes moterys nebesitaiksto su tokiu elgesiu, jos nebenori jo užkonservuoti savyje ir apsimesti, kad nieko nebuvo. Tai  –neįmanoma. Labai noriu paraginti nukentėjusias moteris netylėti. Aš su jumis, mūsų daug! Julija žengė pirmąjį žingsnį, o mūsų pareiga jos nepalikti šioje situacijoje“, – rašė N.Rekašiūtė.

Portalas kaunodiena.lt jau rašė, kad Š. Bartą netinkamu seksualiniu elgesiu apkaltino ne tik J. Steponaitytė, bet ir dailininkė, scenografė Paulė Bocullaitė. Antradienį pats režisierius pagaliau pravėrė tylos skraistę ir teigė, kad su jam mestais kaltinimais jis nesutinka. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

antanas

antanas portretas
pamate ir isigando o kaip i burna jamat nebijot tada

vivat MOTERIMS

vivat MOTERIMS portretas
tai labia zeminanti moteris tema [lyg butume tik 15 tame amziuje] geda ir skaudu kad tai slepiama,toleruojama lyg to near!! tai biauru,ir atgrasu kai nesivaldantis pashliamekas nebaudziamas grabineja tfu pabaisos skysto proto ir prashvinkusiais tarpkojais...garbe moterims kalbanciom apie pasibiauretina vyrijos elgesi....esame europieciai tai nepulkite bernaiciai "I purva snukiais"..

p

p portretas
teko is moteru girdeti, kad toks menininkas G.P. rodydavo savo organa prigeres. sako labai linksma ir meniska budavo
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių