Lietuvos gražuolė mėgaujasi gyvenimu Rusijoje

Mylimasis rusas, gyvenimas jo tėvynėje, ajurveda, sveikas gyvenimo būdas, savanorystė. Žinomam modeliui Eglei Terekaitei tai daug svarbiau už trylikos metų darbą įvairiausiuose pasaulio kampeliuose, garsius dizainerius ir prekės ženklus.

Netroško būti pakaba

"Niekada savęs nepristatydavau modeliu, – gūžtelėjo pečiais jau nuo 13 metų Niujorke, Milane, Paryžiuje, Londone, Tokijuje, Hamburge, Madride, Seule, Maniloje ir daugelyje kitų miestų modeliu dirbusi 26-erių Eglė. – Save matau kaip sielą, save vadinu ajurvedos studente, savanore, gyvūnų mylėtoja, vegetare. Tai suteikia didžiausią džiaugsmą. Modelio darbas – tik hobis."

E.Terekaitė nesureikšmino darbo mados savaitėse Paryžiuje, Milane, Niujorke, pozavimo žurnalų viršeliuose, filmavimosi "Hyundai", LG ir kitos reklamose.

Ji nesureikšmino to, kad tapo "Etam" apatinio trikotažo veidu, pozavo vienam žymiausių italų mados fotografų Giovanni Gastelai, bendradarbiavo su Roberto Cavalli, Valentino, Victoria Beckham ir kitomis garsenybėmis.

Jos niekada netraukė tik garsių kompanijų vardai, o ir dabar ji mielai renkasi natūralius, kokybiškus lietuvių dizainerių darbus.

"Mada suteikė galimybę pamatyti pasaulio, uždirbti ir tapti savarankiškai. Bet aš nesiekiau, kad mano motyvacija taptų pinigai, – sakė moteris, savyje perpildžiusi mados pasaulio taurę, norinti dalytis sveikatingumu, rūpintis gyvūnų teisėmis, savanoriauti. – Dabar renkuosi ne finansiškai pelningus, bet retus, įdomius mados projektus, džiaugiuosi dirbdama ir lietuviams, kurie išleidžia į rinką ekologišką produkciją. Niekada į mados pasaulį nežvelgiau materialistės akimis, nenorėjau būti tik pakaba, preke. Modelio darbas buvo galimybė keliauti ir pažinti pasaulį."

Eglė kartais jaučiasi taip, tarsi būtų nugyvenusi šimtmetį, o kartais, kad yra labai jauna, nes nori sužinoti ir išmokti dar daug dalykų.

"Žengiu sąmoningumo keliu", – teigė Eglė, 2015 m. ajurvedos institute "Jiva" pas garsiausią Indijoje ajurvedos mokytoją daktarą Partapą Chauhaną pradėjusi mokslus, o šiemet kovą jau tikisi gauti ajurvedos konsultantės vardą.

Regėjo ir nemalonių dalykų

Ar gyvenimo pokyčiui įtakos turėjo persisotinimas mados pasaulio blizgučių, tuštybės, vakarėlių, kur liejasi alkoholis, vartojamas kokainas, o 30–40 metų už manekenes vyresni turtuoliai skuba nusitempti į lovą?

O gal apsisprendimą gyventi sveikai lėmė matomi ne visada sveiko gyvenimo būdo besilaikantys modeliai – rūkantys, šlamščiantys "Mc'Donald" produkciją ir litrais maukiantys kavą? O gal tam įtakos turėjo skaudus potyris?

"Laimė, nepatyriau sukrėtimų, didelių išgyvenimų ar praradimų, kurie dažniausiai lemia permainas gyvenime. Mano vertybės visada buvo kitos, ne išorinės, už tai ačiū tėvams, – pasakojo Eglė, kurios mama, grįžusi iš paskaitos, pirmoji davė impulsą visai šeimai tapti vegetarais. – Tačiau mačiau ir narkotikų, ir alkoholio, ir daug nesveikos mitybos. Bet į vakarėlius atsinešdavau savo vandens buteliuką, kurį užsukdavau ir nešiodavausi su savimi. Nemalonūs vaizdai dar labiau paskatino eiti ajurvedos keliu, sumažinti darbų krūvius."

Azijoje – permainų ilgesys

Dirbdama Eglė sulaukė daug komplimentų už pozityvų požiūrį, draugiškumą, betarpišką bendravimą, ji puikiai sutarė su fotografais, stilistais, visažistais ir visa kūrybine komanda, tačiau pajuto, kad tas darbas neužpildo jos sielos, nepraturtina kaip asmenybės. Ir dvasingumo trūkumas, dirbant mados pasaulyje, vis didėjo.

"Galutiniu tašku buvo du mėnesiai, praleisti Pietų Korėjoje, kai aš ir septyni modeliai gyvenome viename bute, dalijomės viena vonia. Buvo itin karšta – vasara ant cemento didmiestyje, – prisiminė E.Terekaitė. – Merginos skirtingos, dauguma jų rūkė, triukšmavo, mėgo vakarėlius, audringą gyvenimą. Tuo metu Lietuvoje buvo šilta vasara, tėvai, draugai, ilsėjosi prie ežero, džiaugėsi gamta. Šmėkštelėjo mintis – ką aš čia darau?"

Vis dėlto Azijoje 177 cm ūgio modelio širdis atsigauna, ypač apsilankius mažose budistų šventyklose ir ten mėgaujantis ramybe, varpelių ir gongų skambesiu, natūralių smilkalų, kuriuos tuntais gabenasi į namus, kvapu, o perskaityta informacija apie ajurvedą smilktelėjo giliai – toks turi būti jos kelias.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turėčiau

Turėčiau portretas
Skylę ,IR AŠ MĖGAUČIAUSI GYVENIMU...

Propeleris

Propeleris portretas
Labai reikalinga detalė modeliui ,lėktuvėliui, ir žinau kur ji turi būti ,bet MERGAI MODELIUI--....Į kokią skylę kišti ,juk jos DVI ??? t.y SKYLĖS.

to neblogai

to neblogai portretas
o tu koks propagandos agentas uzsislepes? apsimeti durneliu, ar nem skaityt? kalba apie zmones, zmogiskuma, o kai tokiu, kaip tu daug, taip ir atstumia. buvau rusijoje ir isties geri tie zmones, dusios, sielos zmones. o tu atrodo nemoki ar nenori skaityt
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių