Kviečia dalyvauti aktyvių keliautojų konkurse

Ketvirtą kartą Lietuvoje skelbiamas konkursas „Kolumbas LT“, skirtas pagerbti aktyviai keliaujančius po svečias šalis ir po gimtąją Lietuvą. Konkurse bus išaiškinti labiausiai motyvuoti keliautojai, nebijantys iššūkių ir geriausiai pasidalinę savo įspūdžiais su kitais.

LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ studijoje viešėjo konkurso organizatorius Gerimantas Statinis ir praėjusių metų konkurso nugalėtojas Daumantas Liekis.

„Tai yra kūrybinis kelionių žurnalistikos konkursas. Bandysime išrinkti aktyviausius keliautojus, kurie atsakingai ir prasmingai keliaudami moka pasidalinti pasaulio pažintimi“, – sako G. Statinis.

Konkurse kviečiami dalyvauti visi Lietuvos žmonės, užsienyje gyvenantys lietuviai, taip pat keliautojai entuziastai, pašventę tam savo gyvenimą. Konkursui kviečiama teikti savo vaizdo įrašus, nuotraukas bei rašinius, kurie buvo publikuoti arba yra parašyti specialiai šiam konkursui.

Konkurse – penkios nominacijos:

Kelionės užsienyje istorija;

Kelionės po Lietuvą istorija;

Kelionės fotografija;

Vaizdo filmukas iš kelionės;

Metų keliautojas „Lietuvos Kolumbas“.

Nuotraukose, vaizdo filmukuose ar rašiniuose turi atsispindėti įspūdžiai ir potyriai iš kelionių, įvykusių 2016 metais, atskleidžiantys aplankytos vietos ar keliavimo būdo ypatumus. Kiekvienai nominacijai tas pats asmuo gali pateikti ne daugiau kaip po tris darbus iš skirtingų kelionių. Konkursui teikiant fotografijas ir vaizdo filmukus, reikia pateikti ir trumpą kelionės aprašymą.

Konkurso „Kolumbas LT“ nugalėtojai bus skelbiami 2017 m. birželio 2 d. Vilniuje Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyksiančiuose apdovanojimuose. Nugalėtojus kiekvienoje nominacijoje rinks kompetentinga komisija, kuriai vadovauja žurnalistas, keliautojas Algimantas Čekuolis.

Komisijoje taip pat dirbs: geografė prof. Dovilė Krupickaitė, keliautojai ir žurnalistai: Gerimantas Statinis, Raimonda Mikalčiūtė-Urbonė, Kristina Stalnionytė, režisierė Miglė Greičiuvienė, rinkos tyrimų bendrovės „Kantar TNS“ vadovas Gytis Juodpusis, Interneto žiniasklaidos asociacijos pirmininkė Aistė Žilinskienė, „National geographic Lietuva“ žurnalo vyr. redaktorius Frederikas Jansonas, taip pat „Hiatus“ rinkodaros vadovė Laura Tyrylytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių